Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας με εθελοντές φιλόζωους


Σε νέα βάση μπαίνει η συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας με τους εθελοντές φιλόζωους της περιοχής για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων, όπως προέκυψε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία.
Το αίτημα των φιλόζωων να υπάρξει επίσημη συνεργασία με το δήμο, που θα αποτυπώνεται και εγγράφως, έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή, και μάλιστα ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης δεσμεύτηκε ότι άμεσα αναθέτει στους νομικούς του δήμου τη σύνταξη του καταστατικού συνεργασίας, ώστε μέσα σε λίγες ημέρες να είναι έτοιμο να υπογραφεί.
Πάντως τόσο ο δήμαρχος όσο και αρμόδιος αντιδήμαρχος που άνοιξε τη σύσκεψη επισήμαναν τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει οι εθελοντές φιλόζωοι. Χαρακτηριστικά ο κ. Μπακούρος τόνισε ότι η δημοτική αρχή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό το θέμα. Έχετε λύσει μεγάλο μέρος του προβλήματος και αν δεν ήσαστε εσείς το πρόβλημα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, είπε. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να γίνει η κατάσταση καλύτερη, αν και ο δήμος δεν διαθέτει τις υποδομές. Ως προς το ζήτημα των τροφών, είπε, έχουν φανεί πιο γαλαντόμοι από προηγούμενα χρόνια και έχουν χορηγηθεί 3 παρτίδες. Αυτή τη στιγμή τελειώνει η διαδικασία για προμήθεια ζωοτροφών, για στειρώσεις, ταΐστρες και φαρασάκια ακαθαρσιών, ανέφερε, ενώ γίνεται προσπάθεια για την πρόσληψη κτηνιάτρου που είναι αναγκαίος για τη ζωαγορά Κοπανακίου αλλά και για τις στειρώσεις αδέσποτων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος επισήμανε ότι οι απλοί εθελοντές τραβάνε όλο το βάρος. Η πολιτεία, είπε, νομοθετεί και δίνει στους δήμους την αρμοδιότητα, χωρίς όμως να δίνει τον εξοπλισμό, τα χρήματα και το προσωπικό, μόνο υποσχέσεις και λόγια.
Από τους εθελοντές τονίστηκε ότι και ο δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει από την πολιτεία. Σημειώθηκε επίσης ότι πρέπει να γίνει καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων, καθώς από εκεί ξεκινά το πρόβλημα, όταν οι ιδιοκτήτες τους τα βαριούνται και τα αφήνουν ελεύθερα. Τόνισαν ότι χρειάζονται μια επίσημη συνεργασία με το δήμο ώστε ό,τι κάνουν και αυτοί από την πλευρά τους να είναι νομικά κατοχυρωμένο.
Επίσης σημειώθηκε ότι ο δήμος μπορεί να κάνει απευθείας ανάθεση για στειρώσεις, και όπως επισήμανε παρευρισκόμενος κτηνίατρος, σίγουρα θα υπάρχει ενδιαφέρον από κτηνιάτρους της Τριφυλίας και θα δοθούν πολύ καλές προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα