Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Παπαθανάσης : Έρχονται self test σε λιανεμπόριο και εστίαση


«Σαφώς και θέλουμε να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, όμως όλα μπαίνουν στην κρίση της επιτροπής κι αυτή αποφασίζει. Θα περιμένουμε λοιπόν την επόμενη Παρασκευή για να δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια. Κάθε εβδομάδα εξετάζεται κάθε περιοχή και κάθε άνοιγμα» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
Για την επανεκκίνηση της εστίασης και τα μέτρα ενίσχυσης είπε ότι «τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα δοθούν τα λεφτά στην εστίαση» και πρόσθεσε πως «προς το τέλος αυτής της περιπέτειας θα γίνει απολογισμός και θα στηρίξουμε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί περισσότερο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η εστίαση δεν θα πρέπει να περιμένει άνοιγμα πριν το Πάσχα κι όλα δείχνουν ότι πάμε για τους ανοιχτούς χώρους μετά την πρώτη εβδομάδα του Μάη.
Για τοself tests στο λιανεμπόριο ο υφυπουργός είπε ότι «έρχεται και σ’ αυτούς τους κλάδους το επόμενο διάστημα. Ακολουθεί ο τουρισμός, η εστίαση. Θα ανακοινωθούν αρμοδίως πώς και πότε θα μπει το μέτρο και σ’ αυτούς τους κλάδους».
Ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε στο OPEN την έρευνα και τα δεδομένα του ΓΕΣΕΒΕ για τα επερχόμενα λουκέτα σε επιχειρήσεις (σ.σ.: 4 στις 10 θα βάλουν λουκέτο, 8 στις 10 έλλειψη ρευστότητας, 7 στις 10 πτώση τζίρου πάνω από 40%) που φυτοζωούν σημειώνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε να ρίξουμε όλα τα ταμειακά διαθέσιμα (σ.σ.: ζητά άμεση ένεση ρευστότητας), αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε, αλλά, πρέπει να περιμένουμε γιατί τα στοιχεία δεν είναι ικανά να δείξουν πόσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί και πόσο. Δεν θέλουμε να χαθούν θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα