Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Αυτές είναι οι 12 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα


Από την Κρήτη έως τη Χαλκιδική και από τη Μεσσηνία έως τη Σάμο, αυτές είναι οι 12 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Lonely Planet, το οποίο προτείνει στους αναγνώστες του διαφορετικές επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη.
«Για τους λάτρεις της παραλίας, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την Ελλάδα», τονίζει ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός οδηγός. Ακολουθούν οι 12 παραλίες που προτείνει για φέτος.
1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος


Η παραλία Ναυάγιο – το «blockbuster» των ελληνικών παραλιών όπως αναφέρει το Lonely Planet – τα έχει όλα. Πλαισιωμένη από πανύψηλους κατακόρυφους βράχους, η παραλία έχει καταγάλανα νερά, λευκή άμμο και φυσικά το διάσημο σε όλο τον κόσμο ναυάγιο «Παναγιώτης».
Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από θαλάσσης, ενώ το καλοκαίρι τα νερά της είναι γεμάτα με τεράστια κρουαζιερόπλοια. «Όπως κάθε μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ, το Ναυάγιο προσελκύει τα πλήθη», τονίζει το αφιέρωμα. Ετσι, το ταξιδιωτικό περιοδικό προτείνει στους αναγνώστες να επισκεφτούν την παραλία εκτός της τουριστικής περιόδου, ώστε να την απολαύσουν «στα καλύτερά της».

2. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία



Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με την υπέροχη αμμώδη ημισέληνο και τα καθαρά νερά της είναι η διασημότερη παραλία στη Μεσσηνία. Θεωρείται η «αμμώδης Πύλος» του Ομήρου, όπου ο Βασιλιάς Νέστορας υποδέχτηκε τον Τηλέμαχο όταν έφτασε για να τον ρωτήσει πληροφορίες για το μέρος στο οποίο βρίσκονταν ο χαμένος πατέρας του Οδυσσέας.
Στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας, λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την υπέροχη Πύλο, η παραλία βρίσκεται μέσα σε έναν κόλπο που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη καμπυλότητα και το ιδιαίτερο φυσικό του κάλλος.

3. Κουκουναριές, Σκιάθος



«Περικυκλωμένη» από καταπράσινα πεύκα, δύο ακρωτήρια και έναν μικρό υδροβιότοπο, η παραλία Κουκουναριές – ή αλλιώς «Χρυσή Αμμος» – με τα 1200 μέτρα εκτυφλωτικής χρυσαφένιας άμμου είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Σκιάθου και μία από τις ομορφότερες σε ολόκληρη τη μεσόγειο.
Στις Κουκουναριές βρίσκει κανείς μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, πολλές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ προσφέρει πολλές επιλογές θαλάσσιων σπορ.

4. Μύρτος, Κεφαλονιά



Ηδη από τη θέα στον – γεμάτο ζιγκ ζαγκ – δρόμο προς την παραλία Μύρτος, καταλαβαίνει κανείς γιατί αυτή η ακτή της Κεφαλονιάς θεωρείται μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Τα γαλαζοπράσινα νερά έρχονται σε μια υπέροχη αντίθεση με τα λευκά βότσαλα, δημιουργώντας μια εικόνα που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ.
Το πλησιέστερο χωριό στην παραλία είναι τα Διβαράτα, όπου υπάρχουν μερικές μικρές ταβέρνες.

5. Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη



Μολις μερικά βήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, πίσω από μία σειρά από μονόλιθους λάβας, βρίσκεται η πανέμορφη «Κόκκινη Παραλία».
«Πιστή» στην ονομασία της, η παραλία ξεχωρίζει για το κόκκινο χρώμα της αμμουδιάς της, καθώς και το σκούρο κόκκινο βουνό που την περιβάλει.
Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην παραλία είτε από θαλάσσης είτε με τα πόδια από την κοντινή εκκλησία, όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και πολύ καλές ταβέρνες.

6. Ελαφονήσι, Κρήτη



Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, 76 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων. Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο, η οποία «σπάει» στην αρχή της δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό νησάκι.
Η ροζ αμμουδιά, τα καταγάλανα νερά και το μαγευτικό φυσικό τοπίο κάνουν την παραλία μία από της δημοφιλέστερες επιλογές για τους επισκέπτες της Κρήτης.
«Δυστυχώς, αυτό το φυσικό στολίδι είναι λιγότερο ειδυλλιακό το καλοκαίρι, όταν εκατοντάδες ομπρέλες και ξαπλώστρες “φράζουν” την αμμουδιά, ασκώντας τεράστια πίεση σε αυτό το τεράστιο οικοσύστημα», τονίζει το αφιέρωμα του Lonely Planet.
«Σκεφτείτε ένα ταξίδι εκτός περιόδου αιχμής για μια πιο ήρεμη εμπειρία».

7. Ποτάμι, Σάμος


Η μεγάλη, ήρεμη παραλία με πολύχρωμα κοχύλια και κρυστάλλινα νερά στις εκβολές ενός ορεινού ποταμού είναι μια από τις πιο γνωστές στο Καρλόβασι, αλλά και γενικότερα στη Σάμο – ενώ διαθέτει και ένα από τα καλύτερα μπιτς μπαρ στο νησί. Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας, οι επισκέπτες θα συναντήσουν μια σειρά από καταρράκτες και πισίνες, καθώς και μια ταβέρνα κρυμμένη στο δάσος.

8. Ποσείδι, Χαλκιδική



Μια υπέροχη παραλία βρίσκεται κρυμμένη στο ακρωτήριο Ποσείδι της Χερσονήσου της Κασσάνδρας. Μίλια κρυστάλλινης άμμου καλύπτονται από καταγάλανα νερά και δημιουργούν το ιδανικό μέρος για να βρει κάποιος γαλήνη και ησυχία τους καλοκαιρινού μήνες.
Η παραλία είναι ιδανική όλο το χρόνο, ενώ διαθέτει έναν φάρο και ένα καταπράσινο πευκόδασος.

9. Σεϋχέλλες, Ικαρία



Η μικρή, πανέμορφη παραλία των Σεϋχελλών βρίσκεται 3,9 χλμ. ανατολικά του χωριού Μαγγανίτης στο νησί της Ικαρίας. Τα βότσαλα, το σμαραγδένιο νερό και οι γιγαντιαίοι βράχοι που διαβρώνονται από τα κύματα κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ότι βρίσκονται στη μέση του Ινδικού Ωκεανού – εξ ου και το όνομα της παραλίας.
«Για να φτάσετε στην παραλία, περπατήστε από το πάρκινγκ της σήραγγας στο δρόμο για τον Μαγγανίτη, κάτω από ένα μονοπάτι που ακουμπά στην αριστερή πλευρά της χαράδρας. Μην φοράτε σαγιονάρες».

10. Φαλάσαρνα, Κρήτη



Αυτή η μεγάλη παραλιακή έκταση στα Χανιά έχει βραβευτεί πολλές φορές ως η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται συχνά στις λίστες με τις 10 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης, διαθέτοντας υπέροχη λευκή ψιλή άμμο και ζεστά, πεντακάθαρα νερά.
Η παραλία χωρίζεται σε αρκετές μικρότερες, ενώ λόγω του μεγέθους της μοιάζει σαν να είναι πάντα άδεια. Στο βόρειο άκρο της βρίσκονται ερείπια της Ελληνορωμαϊκής πόλης της Φαλάσαρνας.

11. Πλάκα, Νάξος



Οντας στην ουσία συνέχεια της παραλία της Αγίας Αννας και του Αγίου Προκοπίου, η αγαπημένη παραλία των χίπις της δεκαετίας του ’70 έχει γίνει μια από της δημοφιλέστερες σε ολόκληρη τη Νάξο.
Ο λόγος είναι απλός: η λευκή αμμουδιά με τους μεγάλους αμμόλοφους, τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, τα οργανωμένα σημεία με ξαπλώστρες και μπιτς μπαρ, οι εξαιρετικές ταβέρνες και τα διαφορετικά καταλύματα παρέχουν το απόλυτο «πακέτο» διακοπών.

12. Πρασονήσι, Ρόδος



Προσβάσιμη μέσω ενός «ανεμοδαρμένου» δρόμου γεμάτου στροφές για τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα, η παραλία Πρασονήσι είναι ένα παράξενο δημιούργημα της φύσης. Το Πρασονήσι είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με νησί, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του χειμώνα – όταν η στενή λωρίδα άμμου (μήκους 500 μέτρων) που το ενώνει με τη Ρόδο καλύπτεται από το νερό.
Το καλοκαίρι το νερό υποχωρεί και το Πρασονήσι «μεταμορφώνεται» σε Χερσόνησο. Όπως και να ‘χει, η παραλία στο Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του kitesurfing και του windsurfing, με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.
με πληροφορίες από Lonely Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα