Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Νέα Σμύρνη: Υπό κράτηση ο 22χρονος επιδειξίας - Συντετριμμένη δηλώνει η μητέρα του



Προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του έλαβε ο 22χρονος κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη ακολούθησε κατά πόδας μια κοπέλα έως το σπίτι της με το μόριό του σε κοινή θέα. Μέχρι τη Δευτέρα που θα απολογηθεί θα βρίσκεται υπό κράτηση.
«Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό και για την οικογένεια μου» υποστήριξε ο ίδιος, ενώ η μητέρα του έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, δηλώνοντας συντετριμμένη.
«Είμαι κοινωνική λειτουργός και εργάζομαι με έφηβους. Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είναι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του ο οποίος είναι φοιτητής.
»Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα σόσιαλ μίντια το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος» τόνισε, ξεσπώντας σε κλάματα.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 22χρονου αναφέρθηκε στο τεκμήριο αθωότητας και κάλεσε τους δικαστές να τον δουν με συμπάθεια.
«Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δυο μέρες. Να τον δείτε με συμπάθεια. Είναι ένα παιδί 22 χρόνων. Είναι δυνατόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο facebook».
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 22χρονου φοιτητή.
Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος παραπέμφηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.
Υπενθυμίζεται πως ο 22χρονος που φέρεται να ακολούθησε κατά πόδας νεαρή κοπέλα έως το σπίτι της με το μόριό του σε κοινή θέα, το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Νωρίτερα, ακόμη μια γυναίκα είχε αναγνωρίσει και καταγγείλει τον 22χρονο από τη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια νεαρή από την Κύπρο η οποία έστειλε ένα email στην αστυνομία στο οποίο ανέφερε πως ο δράστης είχε προβεί δημόσια σε ασελγείς πράξεις μπροστά της και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2020, η γυναίκα βρισκόταν σε μια στάση λεωφορείου στην Καλλιθέα όταν ο δράστης αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά στα μάτια της.
Η ίδια τον αναγνώρισε από το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει και το ανέφερε στις Αρχές.
Άλλες τρεις γυναίκες από τη Νέα Σμύρνη, Ακρόπολη και Φάληρο αναγνώρισαν το πρόσωπο του 22χρονου που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί μπροστά τους, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε εμφανιστεί και στη νεαρή κοπέλα στη Νέα Σμύρνη.
Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς φέρεται να ήταν: «Έχω ένα βίτσιο όταν βρω κάτι ωραίο θέλω να το ακολουθήσω».
Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του
Τα δακτυλικά αποτυπώματα του 22χρονου πάνω στην πόρτα της εισόδου, στην πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης, που έχει απαθανατίσει το βίντεο που δημοσίευσε η νεαρή γυναίκα ήταν το βασικό στοιχείο που έκανε τις Αρχές να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του νεαρού.
Οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή που έβλεπαν ξανά και ξανά το υλικό από την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της πολυκατοικίας, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός αγγίζει την πόρτα λίγο πριν καταλάβει ότι δεν μπορεί να μπει στην πολυκατοικία και λίγο πριν εξαφανιστεί.
Και ενώ, όταν τον προσήγαγαν, κρατούσε το στόμα του κλειστό και αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή ακόμη κι όταν τον αναγνώρισαν οι γυναίκες των επιθέσεων, μόλις οι αρμόδιοι αξιωματικοί του είπαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματά του, τότε μόνο έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε τις πράξεις του.
Αργότερα, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης στη Νέα Σμύρνη, ενώ έχει κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής.
Το εντυπωσιακό, επίσης, είναι ότι ο ίδιος μένει λίγες πολυκατοικίες πιο πέρα από το σπίτι της νεαρής κοπέλας στη Νέα Σμύρνη που δημοσιοποίησε το βίντεο και έβαλε τέλος στη δράση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα