Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ενημέρωση για τον θάνατο της 68χρονης στην Πέλλα μετά την δεύτερη δόση εμβολίου


Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών, η Μαρία Θεοδωρίδου ρωτήθηκε για τον θάνατο της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα μία μόλις μέρα μετά από τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του Pfizer.
Η κ. Θεοδωρίδου αρχικά συλλυπήθηκε την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, και εξήγησε ότι υπεύθυνος για την ενημέρωση της επιτροπής εμβολιασμών αναφορικά με παρόμοια περιστατικά είναι ο ΕΟΦ.
Ο θάνατος της γυναίκας, σημείωσε, είναι αρκετά πρόσφατος και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί αύριο. Το περιστατικό είναι «υπό διερεύνηση» ανέφερε, και πρόσθεσε πως «θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι παραπάνω αυτήν τη στιγμή».
Υπενθυμίζουμε ότι η άτυχη γυναίκα έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 14 Απριλίου, ενώ η δεύτερη ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η γυναίκα αφού έκανε τη δόση παρέμεινε για 15 λεπτά στο Κέντρο Υγείας χωρίς να παρουσιάσει κάποια παρενέργεια και στη συνέχεια πήγε σπίτι της.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η οικογένειά της, η 68χρονη ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσιάζοντας παράλυση στα κάτω άκρα, εμετούς και ζαλάδες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής για να υποβληθεί στις εξετάσεις.
Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά από τρεις ώρες η 68χρονη παρουσίασε σχετικά βελτιωμένη κλινική εικόνα με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο.
Σύμφωνα με την οικογένειά της η γυναίκα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα
Δυστυχώς όμως την επόμενη ημέρα, η γυναίκα ανέβασε πυρετό και παρουσίασε ξανά τα ίδια συμπτώματα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο.
Η 68χρονη οδηγήθηκε στη ΜΕΘ και μετά από λίγο εξέπνευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα