Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Επιστρέφουν στην κανονική τους λειτουργία τα νοσοκομεία, προγραμματίζονται κανονικά οι επεμβάσεις


Τα νοσοκομεία ξεκινούν σταδιακά την κανονική τους λειτουργία και οι ασθενείς μπορούν και πάλι να κλείνουν ραντεβού για επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ονόμασε τα νοσοκομεία που θα πάψουν να λειτουργούν αποκλειστικά για COVID περιστιατικά και θα επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και η κάμψη των εισαγωγών όσο και των διασωληνωμένων και στις ΜΕΘ, δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης ένα σχέδιο επιστροφή των νοσοκομείων στην κανονικότητα.
Ειδικότερα, από τις 21 Μαΐου, το Θριάσιο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της κανονικής λειτουργίας και σταματάει η αποκλειστική του χρήση ως νοσοκομείο COVID.
Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Γεννηματάς και Αττικό θα δοθούν κλίνες που είχαν δεσμευτεί για το τον κορονοιο σε περιστατικά non Covid.
Τα υπόλοιπα νοσοκομεία που θα επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητα
Την Κυριακή 23 Μαΐου θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει ο Ερρίκος Ντυνάν και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς του Σισμανόγλειου.
Ο κ. Κοντοζαμάνης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας κανέναν νοσοκομείο δεν ανέστειλε τη λειτουργία του
Υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων τα οποία δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα. Αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονταν κανονικά από το ΕΣΥ , όπως και συγκεκριμένα περιστατικά που σχετίζονται με ογκολογικούς ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα