Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μεγάλος σκουπιδότοπος στον παλιό δρόμο Φιλιατρά - Κυπαρισσία

Σε τεράστιο υπαίθριο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο παλιός εθνικός δρόμος Φιλιατρών - Κυπαρισσίας, στο Μερολίθι Φιλιατρών, στο τμήμα από τη διασταύρωση για Αγρίλη μέχρι τον νέο εθνικό δρόμο.
Σκουπίδια κάθε λογής εναποτίθενται εδώ και μήνες στην περιοχή αυτή και πλέον έχει καλυφθεί το μισό οδόστρωμα, ενώ εύλογα υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους και από ιδιοκτήτες κτημάτων.
Μια τέτοια διαμαρτυρία - καταγγελία έγινε στην «Ε» από την Ελένη Κάη, συνοδευόμενη από φωτογραφίες της περιοχής, σημειώνοντας:
«Αυτή η εικόνα υπάρχει στην παλαιά οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας στο Μερολίθι. Όπως θα δείτε, τα σκουπίδια έχουν κλείσει τη μια λωρίδα κυκλοφορίας (είναι διπλής κατεύθυνσης ο δρόμος). Η εικόνα αυτή υπήρχε από τον Νοέμβριο που ήμασταν κάτω για τη συγκομιδή των ελιών μας, απλά τώρα μια και δεν τα έχουν πάρει είναι ακόμα χειρότερα. Τα Φιλιατρά μέσα είναι κούκλα, αλλά στην περιφέρεια είναι πανούκλα. Λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και να υπάρξει φωτιά με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έχω απευθυνθεί με επιστολή - καταγγελία και στον Δήμο Τριφυλίας, την Πυροσβεστική, την Τροχαία, την Εισαγγελία και στην Υγειονομική Υπηρεσία Καλαμάτας γι’ αυτό που βλέπετε. Όμως δεν βλέπω να κάνουν κάτι. Το κτήμα μου που γειτνιάζει με τον σκουπιδότοπο είναι 35 στρέμματα ελαιώνας και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα ζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση. Ελπίζω και σε μια καθαρή περιφέρεια της πόλης που μεγάλωσα (να σημειωθεί ότι σκουπιδότοπος υπάρχει στην παραλιακή, στο Λιμενάρι και στην Αγία Κυριακή)».     eleftheriaonline





1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα