Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Στο πειθαρχικό ο οδηγός λεωφορείου μετά τη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη


Πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησε ο ΟΣΥ για τον οδηγό λεωφορείου που απαίτησε με απαράδεκτο ύφος από μετανάστη επιβάτη να σηκωθεί από τη θέση του για να καθήσει σε αυτή μια Ελληνίδα. Μάλιστα ο ΟΣΥ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικότερα:
Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.
Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.
Το χρονικό της υπόθεσης: 
Ρατσιστικό παραλήρημα άνευ προηγουμένου σημειώθηκε από οδηγό και επιβάτες αστικού λεωφορείου σε μετανάστη που αρνήθηκε να παραχωρήσει την θέση του.
Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο ρατσιστικής επίθεσης από έναν οδηγό αστικού λεωφορείου σε μετανάστη. Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη.
Χαρακτηριστικά ακούγονται οι ατάκες «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ». Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η μία επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη να της παραχωρήσει την θέση του και εκείνος αρνήθηκε. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο, πήγε στον μετανάστη και άρχισε να του φωνάζει χωρίς μάλιστα να φορά μάσκα.
Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι όλο το λεωφορείο σιγοντάρισε τον οδηγό, με το ρατσιστικό παραλήρημα να προκαλεί αηδία κι αποτροπιασμό.
Τελικά, όταν ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω» και στη συνέχεια στρογγυλοκάθισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα