Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα εμποδίζουν τους Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα


Αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα - Στις νέες τροποποιήσεις συμπεριλαμβάνεται και η παράνομη αλιεία
Τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες αυστηροποιούνται ποινές, παρουσίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Γ.Κώτσηρας.
Μάλιστα, στις νέες τροποποιήσεις συμπεριλαμβάνεται και η παράνομη αλιεία, μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση με το ψάρεμα τούρκων ψαράδων στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το διάβημα που έστειλε στις 20 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία.
Τώρα πλέον, όσοι Τούρκοι ψαράδες επιχειρήσουν να ψαρέψουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα θα κινδυνεύουν με σύλληψη και προσαγωγή σε δίκη, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο.
Τι αναφέρει
Όπως διαβάζουμε στις νέες τροποποήσεις του Ποινικού Κώδικα, "επαναφέρεται το αδίκημα της αλιείας σε χωρικά ύδατα και αυστηροποιείται η προβλεπόμενη ποινή. Με την προτεινόμενη ρύθμιση σκοπείται η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την αλόγιστη και μη ελεγχόμενη αλιεία και ως εκ τούτου η προώθηση μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η οποία επιδρά και στον τομέα της αλιείας
. Επιπλέον σκοπείται η τιμώρηση της παράνομης αλιείας.

Σημειώνεται ότι με βάση την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, το ψάρεμα των Τούρκων ψαράδων στα ελληνικά χωρικά ύδατα είχε πάψει να είναι ποινικό αδίκημα. Γεγονός που σχολιάστηκε από τους χρήστες των social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα