Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Δεν εγκρίθηκε η πληρωμή προστίμων ΚΤΕΟ οχημάτων


Δεν εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή προστίμων ΚΤΕΟ οχημάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να αναζητούν το ποιος έδωσε την εντολή μετακίνησής τους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, το ύψος των προστίμων που καλείται να πληρώσει ο δήμος είναι 372 ευρώ για τρία οχήματα που δεν πέρασαν έγκαιρα ΚΤΕΟ λόγω τεχνικής βλάβης, 680 ευρώ για ένα φορτηγό με πρόστιμο 300 ευρώ, διότι κινούνταν χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ και πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό του συν 80 ευρώ για την έλλειψη καλύμματος, τα οποία βαρύνουν τον οδηγό.
Στην εισήγηση του θέματος ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης τόνισε: «Είναι γνωστό ότι την περίοδο αυτή με την αύξηση του πληθυσμού οι ανάγκες των υπηρεσιών είναι πολύ μεγαλύτερες. Το όχημα δεν είχε περάσει από ΚΤΕΟ διότι τη δεδομένη στιγμή που έπρεπε να γίνει ο έλεγχος ΚΤΕΟ το όχημα βρισκόταν στο συνεργείο, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναγίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (απόφαση Δ.Σ., ένταλμα προπληρωμής), οι οποίες θα ολοκληρωθούν άμεσα. Λαμβάνοντας υπόψη τη διασφάλιση των αναγκών των υπηρεσιών, την έλλειψη οχημάτων (βλάβες), ο δήμος αναγκάστηκε να κινήσει το όχημα αυτό (ενώ είχε ξεκινήσει και η προβλεπόμενη διαδικασία για έλεγχο ΚΤΕΟ) χωρίς ευθύνη του οδηγού, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και στις αυξημένες ανάγκες που είχαν παρουσιαστεί την περίοδο αυτή. Παρακαλούμε όπως τα παραπάνω βεβαιωμένα πρόστιμα πληρωθούν από το Δήμο Τριφυλίας».
Από τις αντιπολιτεύσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κατσίβελας, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας και Χαράλαμπος Καναλουπίτης κατέθεσαν ότι διαφωνούν με την πληρωμή των προστίμων και να πληρωθούν από τον εντολέα μετακίνησης του οχήματος που εκτελούσε και μη σύννομη εργασία και ψήφισαν κατά.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς, Αγγελής Κοροβίλας, Παναγιώτης Τσαφαράς τόνισαν ότι ψηφίζουν κατά.
Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και η Μάγδα Καμπύλη-Ανδρινοπούλου πρότειναν να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει με πληρέστερη εισήγηση που να φαίνεται το ποιος έδωσε την εντολή να μετακινηθεί το όχημα και αν δεν γίνει αυτό τότε θα ψηφίσουν κατά.
Ο Δημήτρης Δριμής σημείωσε ότι το θέμα έρχεται με τα γενικά άρθρα αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου και έθεσε τον προβληματισμό του από πού προκύπτει η αρμοδιότητα, και τα πρόστιμα να καταλογιστούν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ψηφίζοντας κατά.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» του δήμου η δαπάνη για την πληρωμή των προστίμων δεν εγκρίθηκε, μειοψηφούντων των συμβούλων Γιώργου Ασημακόπουλου, Αντώνη Βλάχου, Νίκου Φρούσου, Δημήτρη Στριμπάκου και Χαράλαμπου Αυρηλιώνη που ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της δαπάνης των προστίμων. 
Kώστας Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα