Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Πώς ο κορονοϊός ανέστησε «νεκρό» καταζητούμενο για σεξουαλικά εγκλήματα και τον συνέλαβαν οι Αρχές


Ο κορονοϊός ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί η απάτη ενός αμερικανού εγκληματία, που είχε προσποιηθεί το νεκρό και είχε διαφύγει στην Ευρώπη.
Ο Νίκολας Αλαβέρντιαν, 34 χρονών, συνελήφθη από την Interpol στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth στη Γλασκώβη, όπου νοσηλευόταν με σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού στα τέλη της χρονιάς που πέρασε. Ο Αλαβέρντιαν είχε δώσει το όνομα Άρθουρ Νάιτ στην Αστυνομία της Σκωτίας, όταν συνελήφθη στο δωμάτιο του νοσοκομείου, αλλά οι Αρχές στη Γιούτα των ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι αυτό είναι μόνο ένα από τα οκτώ τουλάχιστον ψευδώνυμα που χρησιμοποίησε για να διαφύγει τη σύλληψη.
Στην πραγματικότητα, ο Αλαβέρντιαν «εξαφανίστηκε» το 2018 όταν εξέταση DNA τον συνέδεσε με μια ακόμη σεξουαλική επίθεση στο Οχάιο, κι ενώ είχε καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα σε άλλες αμερικανικές πολιτείες.
Στη συνέχεια πλαστογράφησε μια διάγνωση καρκίνου και προσποιήθηκε τον θάνατο του, τον Φεβρουάριο του 2020, προκαλώντας μάλιστα συγκίνηση και πλήθος εκδηλώσεων μνήμης από πολιτικούς της γενέτειράς του, το Ρόουντ Άιλαντ, όπου ήταν εξέχων ακτιβιστής για τα δικαιώματα των παιδιών! Ο Αλαβέρντιαν βρίσκεται τώρα σε διαδικασία έκδοσης στις ΗΠΑ.
Δεν μπόρεσε να αλλάξει το πρόσωπό του
Από την τοπική αστυνομία της Γλασκώβης εκδόθηκε ανακοίνωση: «Είναι ειρωνικό που βρήκαμε τον «νεκρό» άντρα ζωντανό, όταν παραλίγο να πεθάνει πραγματικά. Δυστυχώς για εκείνον, δεν μπόρεσε να αλλάξει το πρόσωπό του και μόλις τον είδαμε καταλάβαμε ότι ήταν ο άνθρωπός που αναζητούσαμε».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, μάχονταν για να σώσουν τον Αλαβέρντιαν, δίχως να γνωρίζουν ότι ήταν ένας από τους πιο καταζητούμενους άνδρες στον κόσμο. Ανυποψίαστοι οι γιατροί περιέθαλψαν τον καταζητούμενο εγκληματία στην εντατική πριν ανακαλύψουν ότι είχε διαφύγει από τις αμερικανικές αρχές και βρισκόταν στην κόκκινη λίστα των καταζητουμένων.
Ο Αλαβέρντιαν, που εισήχθη στο QEUH στις αρχές του περασμένου μήνα, συνελήφθη μετά από εισβολή στο θάλαμο του από σκωτσέζους αστυνομικούς τους οποίους είχαν εξουσιοδοτήσει συνάδελφοί τους από τις ΗΠΑ και τέθηκε υπό 24ωρη φρούρηση.
Μέρες αργότερα, ο καταζητούμενος - του οποίου το έγκλημα δεν έχει αποκαλυφθεί - παρέστη σε διαδικασία έκδοσης από ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο που δημιουργήθηκε στο δωμάτιο του νοσοκομείου του.
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε το Providence Journal στο Ρόουντ Άιλαντ, ο Αλαβέρντιαν - εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσε άλλο όνομα: Νίκολας Ρόσι και είχε καταδικαστεί το 2008 για δύο σεξουαλικά εγκλήματα. Ωστόσο, τα στοιχεία του DNA σε εκείνη την υπόθεση δεν είχαν καταχωρηθεί στην εθνική βάση δεδομένων DNA μέχρι το 2017.
Τον πρόδωσε το DNA
Ένα χρόνο αργότερα, το DNA από πρόσφατη σεξουαλική επίθεση στο Οχάιο ταυτοποιήθηκε με την υπόθεση του Αλαβέρντιαν το 2008.
Τον Ιανουάριο του 2020, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Αλαβέρντιαν, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin στο τελευταίο στάδιο. Βγήκε μάλιστα ζωντανά σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και είχε δηλώσει: «Δυστυχώς η ασθένεια ήρθε πολύ νωρίς στη ζωή μου. Είμαι μόλις 32 χρονών και εύχομαι να είχα την δυνατότητα να ζήσω πολύ περισσότερο για να πετύχω ό,τι είχα σκοπό να κάνω».
Στις 3 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι ο Αλαβέρντιαν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών, μόλις ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της διάγνωσής του: «Έζησε τη ζωή ενός πολεμιστή. Μαχητής στο πνεύμα, αλλά ειρηνηστής στην πράξη»...
Ο θάνατός του, συγκίνησε και τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Ρόουντ Άιλαντ: «Ήταν ένας αφοσιωμένος και στοργικός πατέρας για τα δύο παιδιά του και τη σύζυγό του. Έφυγε ένας καταξιωμένος συγγραφέας και αφοσιωμένος μαχητής για τα δικαιώματα των παιδιών»…
Κάτι δεν πήγαινε καλά με το νεκρό...
Όμως έπειτα από λίγους μήνες, εκφράστηκαν αμφιβολίες για τον θάνατό του Αλαβέρντιαν , αφού δεν βρέθηκε πιστοποιητικό θανάτου στην Ιρλανδία, όπου είχε ταξιδέψει λίγες εβδομάδες πριν κοινοποιηθεί το «μοιραίο».
Τον Φεβρουάριο του 2021, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Τζον Ντεπέτρο έγραψε στο Twitter: «Το γραφείο του FBI στο Οχάιο επικοινωνεί με αρκετούς κατοίκους και ρωτάει σχετικά με ένα άτομο που ισχυρίστηκε ότι πέθανε, αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι είναι ζωντανό».
Ο Τζέφρι Πάιν, δικηγόρος που είχε εκπροσωπήσει τον Αλαβέρντιαν, είπε ότι το FBI εξετάζει μια καταγγελία για απάτη που κατατέθηκε εναντίον του στο Οχάιο. Σε μια άλλη περίεργη εξέλιξη, ένας ιερέας με τον οποίο προφανώς επικοινώνησε η χήρα του Αλαβέρντιαν και είχε ζητήσει να γίνει επιμνημόσυνη δέηση, ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς ότι δεν ήταν νεκρός και δεν είχε λόγω να τελέσει τη δέηση... Η υπόθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία έκδοσης του… θανόντος που ανεστήθει.  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα