Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Επίσκεψη Ξανθού στην Κυπαρισσία: "Χρειάζεται στήριξη το Νοσοκομείο"


Χρειάζεται στήριξη και όχι υποβάθμιση το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τόνισε ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός στην σημερινή του παρουσία σε αυτό, καθώς ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής του σε υγειονομικές μονάδες της Μεσσηνίας.
Ο πρώην υπουργός συνοδευόμενος από το βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στη νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, που του μετέφεραν τα προβλήματα που υπάρχουν, και με τη διοίκηση του νοσοκομείου, που τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους του ιδρύματος.
Στην συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων, τόσο η πρόεδρος Ξένια Στρατικοπούλου όσο και άλλα μέλη τού επισήμαναν τις ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως σε ιατρικό προσωπικό, σημειώνοντας ότι λήγουν οι συμβάσεις τους. Μίλησαν για τις μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προς αυτό της Καλαμάτας, την έλλειψη κινήτρων για να έρθουν γιατροί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το γεγονός ότι ολόκληρη η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα έχει μείνει μόνο με ένα γιατρό, αλλά και ότι τα Επείγοντα καλύπτονται μόνο με αγροτικούς γιατρούς.
Ο τομεάρχης του παθολογικού τομέα Γιάννης Κωνσταντόπουλος επισήμανε την έλλειψη γιατρών στον συγκεκριμένο τομέα και την ανάγκη να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.
Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επισημάνθηκαν οι προσπάθειες που γίνονται από πλευράς διοίκησης, όπως ότι έχουν προσληφθεί φέτος 5 μόνιμοι γιατροί, ενώ έγινε προμήθεια σε εξοπλισμό του νοσοκομείου.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια επικαιροποιημενη εικόνα των προβλημάτων και των δυσκολιών και των ακάλυπτων αναγκών που υπάρχουν σήμερα, μέσα σε περίοδο πανδημίας. Να επικοινωνήσουμε και να μιλήσουμε με το προσωπικό που δίνει μια σημαντική μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας κάτω από αντίξοες συνθήκες, δυστυχώς με λιγότερες δυνάμεις.
Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για αλλαγή του χάρτη υγείας στη χώρα δεν πρέπει να έχει ως στόχο το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων ή την περιστολή των δημόσιων υπηρεσιών που παρέχει το ΕΣΥ. Ο στόχος πρέπει να είναι η συνολική αναβάθμιση της Δημόσιας Περίθαλψης της χώρας.
Το στοίχημα της πανδημίας είναι η επένδυση στα δημόσια συστήματα υγείας και η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό το στοίχημα δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ να το βάλει μπροστά. Η λογική της ήταν να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία για να επαναφέρει το αρχικό της σενάριο που ήταν η εκχώρηση τμημάτων του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι ένα σενάριο που υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος και πιστεύω και οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν θα το επιτρέψουν».
Μιλώντας ειδικά για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σημείωσε: «Η εικόνα είναι ότι είναι ένα αξιόμαχο ίδρυμα, το οποίο με το ανθρώπινο δυναμικό, το λιγοστό που σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες διαθέτει, εξακολουθεί να συμβάλλει στην αξιόπιστη παροχή φροντίδας στους πολίτες της περιοχής και τους επισκέπτες. Χρειάζεται στήριξη και όχι απαξίωση και υποβάθμιση».  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα