Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ο πρόεδρος έληξε πρόωρα τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου!


ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ
Έγινε και αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου: Ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Μαλτέζος, αποφάσισε πολύ πρόωρα τη λήξη της, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης! Με αυτόν τον πρωτοφανή και αυταρχικό τρόπο αντέδρασε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πίεση παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της αντικατάστασης της ανεξάρτητης συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου (εκλέχτηκε με το συνδυασμό του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας…
Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της αντικατάστασής της από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, με σύμβουλο μάλιστα άλλης Περιφέρειας της χώρας. Η ανεξάρτητη σύμβουλος υποστήριξε ότι “η αντικατάστασή μου δεν έχει να κάνει με την πιστή τήρηση των κανονισμών αλλά με εμμονή στο πρόσωπό μου του περιφερειάρχη, ο οποίος παρέσυρε την Ένωση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ σε ένα θεσμικό και νομικό ατόπημα το οποίο θα καταπέσει στα δικαστήρια”.
Ο πρόεδρος του Σώματος, σημειώνοντας ότι είναι και νομικός, είπε ότι το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αρμοδιότητας του Σώματος.
Ωστόσο ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η σύμβουλος του Ντίνα Νικολάκου αλλά και από την παράταξη του Γιώργου Δέδε ο σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος, επέμειναν ότι εφόσον μπαίνει αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αυτό πρέπει να εξεταστεί.
Ενώ λοιπόν δεν φαινόταν να υπάρχει διάθεση συνεννόησης η κατάσταση οξύνθηκε και οι τόνοι ανέβηκαν πάρα πολύ, με πρωταγωνιστές του λεκτικού επεισοδίου που σημειώθηκε τον πρώην και τον νυν πρόεδρο του Σώματος Μανώλη Σκαντζό και Γιάννη Μαλτέζο από τη μια και τον Πέτρο Τατούλη με τη Ντίνα Νικολάκου από την άλλη. Στο τέλος, αντί ο πρόεδρος να βρει τρόπο για να συνεχιστεί η συνεδρίαση, τη διέκοψε για την άλλη Δευτέρα!   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα