Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Χρήμα και ζήτηση, χωρίς πτυχίο ΑΕΙ: Το επάγγελμα του μέλλοντος στην Ελλάδα που θα κάνει τζίρο χρονιάς σε 4 μήνες


Τα χέρια που πιάνουν, θα έχουν πάντοτε δουλειά
Κάθε εποχή δημιουργεί ανάγκες. Η εποχή της πανδημίας για παράδειγμα, καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, καλά εκπαιδευμένου. Κάποιοι βιάστηκαν να το αποκαλέσουν επάγγελμα του μέλλοντος.
Ο τομέας της ανθρώπινης υγείας όμως δεν θα πάψει ποτέ να είναι το επάγγελμα κάθε εποχής. Όχι ως προς τα λεφτά, αλλά ως προς τη γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, αφού διαρκώς οι απαιτήσεις αυξάνονται και στα επόμενα χρόνια, που οι πανδημίες θα είναι συχνότερες και οι ασθένειες περισσότερες, η ανάγκη θα είναι πιο μεγάλη.
Αν όμως πρέπει να μιλήσουμε με όρους εισοδήματος, τότε το επάγγελμα του μέλλοντος δεν έχει σχέση με την ιατρική, με τη φαρμακευτική ή κάτι τέτοιο. Είναι κάτι αρκετά σχετικό με την πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς, αλλά λίγο πιο μακρινός ξάδερφος.
Εκτός από τις πανδημίες, έχουμε το δάσος, το μεγάλο πρόβλημα που είναι η κλιματική κρίση. Η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1.5 βαθμό Κελσίου είναι αναπόφευκτη ως το 2040, ενώ ως το 2050 μπορεί να έχουμε πάει στο +2 και ως το 2100 ως το +2.5-3.
Μια τέτοια άνοδος θερμοκρασίας σημαίνει ότι οι καλοκαιρινές εποχές θα είναι πιο βάναυσες, τα κύματα καύσωνα συχνότερα και εντονότερα και η θερμοκρασία του υγρού βολβού θα είναι σε κλίμακα μη υποφερτή από τον μέσο άνθρωπο.
Για τη θερμοκρασία υγρού βολβού είχαμε μιλήσει πέρσι, στην περίοδο των πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα. Οι επιστήμονες εξηγούν πως ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει μια θερμοκρασία 31 βαθμών Κελσίου με 100% υγρασία για συνεχόμενες ημέρες ή 37 βαθμούς με 60% υγρασία. Οτιδήποτε πέρα απ΄αυτό προκαλεί θερμοπληξίες, πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και…θάνατο.
Στο εγγύς μέλλον οι άνθρωποι θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν την θερμοκρασία του σώματος τους για να αντεπεξέλθουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στην αύξηση των ημερών καύσωνα που το 2017 ήταν 20 και ήδη ως το 2021 είχαν πιάσει τις 25. Και από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού που βιώνει τέτοιο καύσωνα, σε μερικές δεκεατίες θα μιλάμε για το 50%!
Οι πιο ευεργετημένοι σε αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι αυτοί που έχουν μεγαλώσει σε περιοχές με συχνά κύματα καύσωνα και με συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών και θερμοκρασίας, όπως στη Μέση Ανατολή και στα πέριξ της Μεσογείου και ιδίως προς Βόρεια Αφρική.
Πώς μπορεί κάποιος να προσαρμόσει το σώμα του στον καύσωνα; Με σωστή και σταδιακή έκθεση. Να βρίσκεται κάθε μέρα για 15 λεπτά στον ήλιο. Σύμφωνα με έρευνα του Time, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 9-14 ημέρες έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες για να γίνει πιο ανθεκτικός.
Ταυτόχρονα όμως, αν ο άνθρωπος μπει σε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να βρίσκει μια σκιά και να δροσίζεται με ανεμιστήρα ή aircondition. Φτάνουμε λοιπόν στο διά ταύτα.
Το επάγγελμα του μέλλοντος θα είναι οι τεχνικοί aircondition και όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο. 
Εταιρείες με ηλεκτρικές συσκευές θα ποντάρουν μεγάλο μέρος του τζίρου τους σε μονάδες που δροσίζουν τον χώρο και τον άνθρωπο.
Αν είσαι τεχνικός aircondition και κάνεις συντήρηση και καθαρισμό, τότε ετοιμάσου να μην έχεις ούτε καλοκαίρι ελεύθερο στην Ελλάδα γιατί σε αυτούς τους 4 μήνες θα γίνεται ο ετήσιος τζίρος σου και θα βγάζεις λεφτά που κοινωνικά θα σε έχουν πάνω από πτυχιούχους ΑΕΙ και απόφοιτους λυκείου, μιας και εσύ θα έχεις τελειώσει το ΕΠΑΛ.
Αυτό το αναφέρουμε γιατί πολλές φορές νομίζουμε πως οι τίτλοι δίνουν το στάτους. Χωρίς αμφιβολία, το πανεπιστήμιο είναι κάτι πολύ σημαντικό κι όποιος τελειώνει ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, έχει κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό. Αλλά αν δεν το έχει, δεν τελειώνει το όνειρο της οικονομικής ανέλιξης. Ειδικά σε εποχές που διαρκώς αλλάζουν.
Αρκεί να είσαι ανοιχτός και να έχεις το μυαλό να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες. Το επάγγελμα του μέλλοντος δεν είναι φανταχτερό ως τίτλος, αλλά φαίνεται πως θα είναι πολύ προσοδοφόρο, αφού εκτιμάται ότι τα aircondition και οι ανεμιστήρες θα αυξηθούν κατά 8 εκατομμύρια ως το 2030.  
 menshouse.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα