Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ισόβια και τρία χρόνια για γυναικοκτόνο: Κατακρεούργησε την σύζυγό του με μαχαίρι γιατί «του έβγαλε γλώσσα»


Aκόμη μια άγρια γυναικοκτονία εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη: Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης 50χρονος, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο κατακρεούργησε με κυνηγετικό μαχαίρι τη 48χρονη σύζυγό του.
O άνδρας την δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους στην Πολίχνη, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία όπου και ομολόγησε.
Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά φέρεται να απολογήθηκε ότι προέβη στην πράξη του επειδή «η γυναίκα του τον απατούσε».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η γυναίκα δέχθηκε 23 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και άκρα, ενώ φαίνεται πως πάλεψε για τη ζωή της, καθώς εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα στα χέρια της.
Τι ανέφερε στον γιο του που κατέθεσε ως μάρτυρας
Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Δικαστήριο, ο γιος του ζευγαριού περιέγραψε τον πατέρα του ως «βίαιο άνθρωπο που ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία».
«Είχαμε συνεχώς καβγάδες στο σπίτι» ανέφερε, ενώ σημείωσε πως όταν τον ρώτησε «γιατί το έκανε», εκείνος φέρεται να του απάντησε ως εξής:
Επειδή μου έβγαλε γλώσσα. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Πρόσθεσε δε, ότι ο 50χρονος θεωρούσε «κτήμα» του την γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα