Σελίδες

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Αποκλιμάκωση πιέσεων λόγω συμφωνίας .Στις 313 μονάδες το spread στα ομόλογα καθώς η ΕΕ πλησιάζει σε συμφωνία για την Ελλάδα ....


Στις 313 μονάδες βάσης υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης το spread στα κρατικά ομόλογα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Μέχρι τις 16:30 η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ήταν στις 326 μονάδες, στα επίπεδα, δηλαδή, που έκλεισε την Τετάρτη.

Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι η ευρωτράπεζα θα αποδέχεται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες και μετά το τέλος του 2010, άρχισε να υποχωρεί.

Αργά το απόγευμα, Γερμανία και Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία για το μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, με συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

συμφωνία φέρεται να είναι «πρωτίστως ευρωπαϊκή» με το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου κεφαλαίων να προέρχονται από συντονισμένα διμερή δάνεια των χωρών της ευρωζώνης και δευτερευόντως από το ΔΝΤ.

Το επιτόκιο θα είναι «επιτόκιο αγοράς» και η ενεργοποίηση των κεφαλαίων θα προβλέπεται, όπως επιθυμούσε το Βερολίνο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μόνον ως «έσχατη λύση», με ομόφωνη απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το ύψους του πακέτου στο οποίο συμφώνησαν Γαλλία και Γερμανία είναι της τάξεως των 22-23 δισ. ευρώ.
πηγή:ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα