Σελίδες

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Καλλικράτης": 6-7 Δήμοι στη Μεσσηνία .....


"Καλλικράτης": 6-7 Δήμοι στη Μεσσηνία
Την ύπαρξη 6 - 7 Δήμων στη Μεσσηνία από τους 29 Δήμους και τις 2 Κοινότητες που υπάρχουν σήμερα προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν χθες στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στόχος είναι να μειωθούν οι Δήμοι από τους 1.034 σε λιγότερους των 400, ενώ θα μειωθούν και οι Δήμοι του λεκανοπεδίου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Γίνεται, επίσης, αναφορά στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Για την Αργολίδα προβλέπονται 4-5 Δήμοι, για την Αρκαδία 4-6, για την Κορινθία 4-6 και για τη Λακωνία 5-6.
Ωστόσο, από το δημοσίευμα δεν προκύπτει, αν τα παραπάνω αποτελούν απόφαση της κυβέρνησης ή «επιθυμία» των στελεχών ή και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι τάσεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ
Αν, ωστόσο ισχύσουν οι αριθμοί αυτοί, τουλάχιστον για τη Μεσσηνία, βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόταση που κατέθεσε μερίδα μελών της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, κατά την τελευταία συνάντηση της Νομαρχιακής, την Τρίτη, υπό την προεδρία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Νικ. Ανδρουλάκη.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν επικρατήσει τέσσερις τάσεις: η πρώτη, των αυτοδιοικητικών παραγόντων, κάνει λόγο για την ύπαρξη 8-10 Δήμων. Οι υπόλοιπες τρεις, των κομματικών στελεχών, αφορούν σημαντικά μικρότερο αριθμό Δήμων, που θα κυμαίνονται από 4 έως και 6.
Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. η πρόταση που είχε κατατεθεί για τους 5 Δήμους, ήταν η εξής:
1) Καλαμάτας: με τους σημερινούς Δήμους Καλαμάτας, Λεύκτρου, Αβίας, Θουρίας, Άριος
2) Πύλου – Νέστορος: με τους σημερινούς Δήμους Πύλου, Νέστορος, Παπαφλέσσα, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων και τμήμα του σημερινού Δήμου Μεθώνης
3) Μεσσήνης: με τους σημερινούς Δήμους Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Πεταλιδίου, Αίπειας, Κορώνης, τη σημερινή Κοινότητα Τρικόρφου και το νότιο τμήμα του σημερινού Δήμου Ιθώμης
4) Τριφυλίας: με τους σημερινούς Δήμους Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, το δυτικό τμήμα του Δήμου Είρας, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα συμμετοχής της Κοινότητας Τριπύλης.
5) Βορειοανατολικής Μεσσηνίας: με τους σημερινούς Δήμους Αρφαρών, Οιχαλίας, Μελιγαλά, Ανδανίας, Δωρίου, την Κοινότητα Τριπύλης, το βόρειο τμήμα του σημερινού Δήμου Ιθώμης και το ανατολικό του σημερινού Δήμου Είρας.
Η πρόταση για τους έξι Δήμους έχει ως εξής:
1) Πύλου - Νέστορος: με τους Δήμους Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα, Βουφράδος και Νέστορος
2) Δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών
3) Κυπαρισσίας με τους Δήμους Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού, Δωρίου και την Κοινότητα Τριπύλης
4) Δήμοι Μελιγαλά, Ανδανίας, Οιχαλίας και Είρας
5) Μεσσήνης: με τους Δήμους Μεσσήνης, Κορώνης, Αίπειας, Πεταλιδίου, Ανδρούσας και Ιθώμης, καθώς και την Κοινότητα Τρικόρφου
6) Καλαμάτας με τους Δήμους Καλαμάτας, Θουρίας, Άριος, Αρφαρών, Λεύκτρου και Αβίας.

«Καλλικράτης» και ΤΕΔΚ Μεσσηνίας
Το θέμα του «Καλλικράτη» τέθηκε και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας. Όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ έχει συγκαλέσει για τις 15 Μαρτίου συνάντηση στην Αθήνα με τα μέλη των Δ.Σ. των ΤΕΔΚ, τους προέδρους και τους δημάρχους πρωτευουσών νομών. Η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας δεν είχε πάρει θέση στο χωροταξικό περιμένοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Παν. Νίκας, ίσως μετά τη συνάντηση της Αθήνας να χρειαστεί αναθεώρηση της απόφασης αυτής και ενδεχομένως επίσπευση του συνεδρίου του οργάνου (ΤΕΔΚ), προκειμένου να καταλήξει σε προτάσεις. Ανοιχτό παρέμεινε και το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας των σημερινών δημάρχων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Παπαφλέσσα, Περικλής Ψώνης.

πηγή θάρρος

3 σχόλια:

  1. Ποιός θα μου πει, γιατί όλοι βαζουν τα φιλιατρα μαζι με τους γαργαλιανους;τι σχεση εχει η ΠΟΤΑ; ποια συμφεροντα εξηπηρετουηται; το φραγμα; θα επανελθουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το νερο γίνονται όλα.... μην ματαιοπονείται!!!!!! Στους Γαργαλιάνους θα μας πανε...... Να δουμε πως θα χρυσώσουν το χαπι... να δειτε που θα μας αρέσει κιόλας.... γιατι νομίζετε πως γίνεται το φραγμα; θα μας βάλουν να διαλέξουμε κιόλας... τόσο πολύ.... μας θέλουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούμε και θέλουμε να μεινουμε ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ με ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ....το φωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα