Σελίδες

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Τα Φροντιστήρια (νομίζουν ότι) δεν είναι Παραπαιδεία.....


Τα Φροντιστήρια (νομίζουν ότι) δεν είναι Παραπαιδεία
Δημοσιεύθηκε στις 27/03/2010
Συντάκτης: Ροίδη Εμμονές
Θεματική κατηγορία: Media
Το περιοδικό «Επίκαιρα» με υπογραφή του Δ. Η. Κούνια παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο: «Μαύρο» χρήμα στα δημόσια σχολεία., που αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σε τρία λύκεια της Περιφέρειας έδειξε ότι το 40% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επιλέγει ή εξαναγκάζεται να επιλέξει τα ιδιαίτερα. 40 ώρες την εβδομάδα x 40 ευρώ την ώρα x 40 εβδομάδες x 40 καθηγητές/νομό x 51 νομούς = 130.560.000 ευρώ. Η μαθηματική αυτή πράξη δεν είναι η απόδοση ενός εργαζόμενου σε μια επιχείρηση, αλλά η επίσημη εκτίμηση «μαύρου» χρήματος που χάνει, κατά μέσο όρο, το Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο από τους διορισμένους καθηγητές που παράλληλα παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα παρανόμως.

Η επισήμανση αυτή ανήκει στο γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κ. Μιχάλη Γράβα, ο οποίος τη μετέφερε στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι φροντιστές ζήτησαν από την υπουργό όχι μόνο να διερευνηθεί κάθε υπόθεση, αλλά να ελεγχθεί και το Ε9 όλων των καταγγελλόμενων καθηγητών.

ΣΤΟΠ

Εδώ σταματώ την «αναμετάδοση» από το περιοδικό «Επίκαιρα» γιατί στοιχειώδη νοημοσύνη αν διαθέτεις κανείς διαβάζοντας αυτά τα εξωφρενικά, εξοργίζεται.

Δηλαδή για να καταλάβουμε γιατί θα τρελαθούμε, οι φροντιστές έκαναν την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό γιατί (ξαφνικά!) τους έπιασε πόνος από το γεγονός ότι «το κράτος χάνει πολύτιμους πόρους» από τη μαύρη εργασία κάποιων συναδέλφων τους εκπαιδευτικών που «τολμούν» και κάνουν ιδιαίτερα συμπληρώνοντας το επίσημο εισοδήματός τους; Αλήθεια κύριοι της Ομοσπονδίας Φροντιστών μήπως σας πείραξε που οι συνάδελφοί σας δουλεύουν για τον εαυτό τους κι όχι στο μαντρί σας;

Δηλαδή την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό ΔΕΝ τα ΚΑΝΑΤΕ γιατί θίγονται τα συμφέροντά σας, παρά μόνο από αγνό άσπιλο πατριωτισμό…

Επίσης την «έρευνα» την κάνατε για να φανεί το εύρος της παραπαιδείας στον τόπο μας. Μάλιστα, Δηλαδή οι … Φροντιστές δεν είναι η επίσημη –με την βούλα-Παραπαιδεία, επειδή την έκαναν πολυπληθή «κλάδο» ιδρύοντας μάλιστα και… ομοσπονδία ως μοχλό πίεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν την εντύπωση (αμυδρά θέλω να πιστεύω) ότι είναι… Παιδεία!

Κύριοι της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας, δεν έχετε φυσικά ακούσει ποτέ καθηγητές-μέλη δικά σας να έχουν πει σε μαθητή «θα τα πούμε το βράδυ στο φροντιστήριο».

Διαβάστε τη ακριβώς δηλώνει ο κ.Δημήτρης Γκίνης (αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ)
«Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν απολύτως καθηγητή του Δημοσίου που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντα ακούμε διάφορα για καταγγελίες, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ζητήσουμε στοιχεία ποτέ κανείς δεν μας δίνει τίποτα. Δεν έχουμε στα χέρια μας τέτοια στοιχεία. Δημιουργούν μια κακή εικόνα και, όταν θα έρθει η ώρα για τα στοιχεία, αυτά δεν εμφανίζονται. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κάποιο τέτοιο γεγονός, χωρίς καμία κουβέντα, το καταδικάζουμε».

Μπα, τι λέτε.

Κύριοι της ΟΛΜΕ δεν έχουμε ακούσει ποτέ να κάνετε κάποιου είδους διαμαρτυρία ή πορεία για την ύπαρξη χιλιάδων φροντιστηρίων (παγκόσμια Ελληνική Πρώτη) -το κατανοώ, πολλά μέλη σας είναι ταυτόχρονα μέλη της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας – δηλαδή δουλεύουν σε φροντιστήρια.

ΡΟΐΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ

http://roides.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα