Σελίδες

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Σύγκληση της Ιεραρχίας την Παρασκευή για τη φορολόγηση της Εκκλησίας


γράζφει.... ο Αλχημιστής


Η ρύθμιση για την Εκκλησία, προβλέπει φορολόγηση 20% επί των εσόδων της, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ζητά φορολόγηση επί των καθαρών εσόδων.
«Η Εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε να προσφέρει αλλά με έναν τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο», έχει τονίσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Έρχεται τώρα το κράτος και λέει: Δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις. Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια….»
Καλά, εσύ είσαι εκκλησία και μπορείς και το λες! Τόσοι άλλοι , φτωχοί άνθρωποι, που με άδικο τρόπο, τους παίρνει η εκάστοτε εξουσία το Βιός και τους πίνει τον ιδρώτα, εσύ σαν εκκλησία , γιατί δεν επαναστατείς; Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι τότε; γιατί δεν μπαίνεις μπροστά να προσφύγεις στα δικαστήρια , ευρωπαϊκά και Ελληνικά; Γιατί δεν προσπαθείς να προστατεύσεις τους πτωχούς και τους αδύνατους; Δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου αυτό; Γιατί;
«Είναι όμως και ανήθικο: Πώς θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20% όταν μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του; ….» συνεχίζει ο αρχιεπίσκοπος. Ξέρετε σε πόσες περιπτώσεις, σε πόσους Έλληνες συμβαίνει αυτό, σεβασμιότατε; Ξέρετε πόσοι …. Άλλοι υπάρχουν , που δεν ξέρουν, που δεν μπορούν, όπως εσείς να διαμαρτυρηθούν; Ξέρετε πόσοι πληρώνουν αγόγγυστα αυτά που εσείς αρνείστε; Και πιο είναι το άδικο και πιο το δίκαιο, σεβασμιότατε; Ή μήπως δεν ξέρετε πόσα βιβλία κρατούν οι ιεροί ναοί και οι μητροπόλεις; Ή μήπως δεν ξέρετε ότι, δεν πληρώσετε εσείς , θα τα πληρώσουμε εμείς, δηλαδή οι πτωχοί;
Μήπως μία λύση είναι να λύσετε το πρόβλημα των βακουφιών…. Μήπως η λύση είναι ο χωρισμός της εκκλησίας, επιτέλους, από το κράτος; Μήπως; Τώρα βέβαια, αν κατορθώσει ο Κος Παπακωνσταντίνου και σας ενώσει, όλες τις εκκλησίες μαζί, θα είναι μια τεράστια παράπλευρη ωφέλεια, που θα την του, πιστώσουμε! Χαλάλι σας, ο φιλοχρηματισμός!!!!!!
Αν πάλι κάνει πίσω, για άλλη μια φορά, τότε μην μας ξαναμιλήσει για ...ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα