Σελίδες

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μ. Τρίτη τέλος οι στροφές Μεγαλόπολης

Στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, τη Μεγάλη Τρίτη συγκεκριμένα, θα σημάνει η αρχή του τέλους στο… Γολγοθά των οδηγών από την Καλαμάτα προς την Αθήνα και ανάποδα.
Την ημέρα αυτή, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Γιάννης Καρνέσης, διευθυντής της ΕΥΔΕ Μελετών – Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του υπουργείου Υποδομών, στην ημερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ για τους οδικούς άξονες, πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήναιο - Λεύκτρο, μέσω του οποίου θα παρακάμπτονται οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Από εκεί και πέρα, η επόμενη χρονική περίοδος ορόσημο για τον «πολύπαθο» αυτοκινητόδρομο είναι οι αρχές του προσεχούς φθινοπώρου. Τότε, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, θα είναι έτοιμο το τμήμα μέχρι τα Παραδείσια. Νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί κι όλα τα έργα στο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη.
Για το κομμάτι Παραδείσια – Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα τεχνικά έργα και, εφόσον η χρηματοδότησή του συνεχιστεί απρόσκοπτα, θα ολοκληρωθεί κι αυτό σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Υποστήριξε δε ότι ο δρόμος από την Τσακώνα μέχρι την Καλαμάτα, στο ύψος του νοσοκομείου, θα είναι έτοιμος το φθινόπωρο του 2011.
Όσο για την περιμετρική οδό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο κ. Καρνέσης δεν έδωσε σαφή ημερομηνία ολοκλήρωσης. Σημείωσε, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση το έργο θα υλοποιηθεί και οπωσδήποτε πριν από το Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και ολοκληρώνονται οι ημερομηνίες κατασκευής της ανατολικής οδού (Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη).
Αναφορά στη χθεσινή ημερίδα έγινε και στην «Ολυμπία Οδό». Για το προβληματικό τμήμα του Καϊάφα, ο κ. Καρνέσης σημείωσε ότι φαίνεται να προκρίνεται ως λύση η «μηδενική λύση»: στο συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 5 χιλιομέτρων, δε θα γίνει νέα χάραξη, αλλά ο υπάρχων δρόμος θα βελτιωθεί.
Επιπλέον, είπε ότι τους προσεχείς μήνες θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής του στο τμήμα από το Καλό Νερό μέχρι την Τσακώνα, για να συνδεθεί έτσι με τον άλλο αυτοκινητόδρομο.
Στη χθεσινή ημερίδα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χρ. Μαλαπάνης, ο αντιδήμαρχος Γ. Σπίνος, ο δήμαρχος Αρφαρών Αν. Καραγιάννης, ο τέως δήμαρχος Γ. Κουτσούλης, ο τέως αντιδήμαρχος Γ. Κυριακόπουλος, η κυρία Ευγ. Καλοφωλιά, επιβλέπουσα στα έργα παραχώρησης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα