Σελίδες

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ Βασανιστήρια υπόσχεται η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου στον κ. Δ. Παπαδημούλη ...

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Βασανιστήρια υπόσχεται η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου στον κ. Δ. Παπαδημούλη . Δυστυχώς τα βασανιστήρια είναι αυστηρώς νομικής φύσεως. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να δώσει παραδείγματα φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε σε κάποια «εθνική πορνοστάρ» η οποία «κάνει αρπαχτές σε όλη την Ελλάδα και ύστερα δηλώνει ότι δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ».

Η ερμηνεύτρια αναγνώρισε τον εαυτό της στην περιγραφή του βουλευτή και του.. έκανε μήνυση. Δυστυχώς, η αντίδραση της Τζούλιας δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξή της αφού κακώς θεωρεί ότι μια παρθενική εμφάνιση σε ταινία πορνό είναι αρκετή για να την κάνει «εθνική πορνοστάρ». Σίγουρα κάποια άλλη εννοούσε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος πάντως ευτύχησε αυτές τις ημέρες να δει πολλές φορές το όνομά του δίπλα σε αυτό της Τζούλιας.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ:

Σωστή πρόταση από τον κ. Μ. Χαρακόπουλο. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200. Υπενθυμίζω ότι την ίδια πρόταση είχε υποστηρίξει προ δεκαετίας επί κυβερνήσεως Σημίτη ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σωκ. Κοσμίδης.

Προφανώς για να «ρεφάρει» στην πρόταση του Μαξίμου ο σύμβουλος του κ. Αντ. Σαμαρά για θέματα διαφάνειας κ. Γ. Σούρλας πρότεινε ο αριθμός των βουλευτών να μειωθεί στο μισό, δηλαδή στους 150. Πράγματι, οι 300 ίσως είναι πολλοί. Αλλά και η διαρκής μείωση μοιάζει υπερβολική. Ελπίζω η βιασύνη της προβολής να μην παρασύρει κάποιον βουλευτή να προτείνει την κατάργηση της Βουλής.

***

Συνεργάτης μου εντόπισε την Τετάρτη το μεσημέρι την κυρία Μαρία Δαμανάκη να συντρώγει στον 13ο όροφο του (κτιρίου γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) Μπερλεμό με τον κ. Ολι Ρεν.

O συμπαθής επίτροπος Οικονομικών είναι υποστηρικτικός απέναντι στην Ελλάδα. Αλλωστε «ευλόγησε» πριν από έναν μήνα το Πρόγραμμα Σταθερότητας (που ως σήμερα μετατράπηκε σε «κουρελόχαρτο»).

Μαρία και Ολι συζήτησαν τα υπαρξιακά προβλήματα της Ευρώπης και συμφώνησαν ότι καμία χώρα της ευρωζώνης δεν θα μπορούσε σήμερα να ενταχθεί στην ευρωζώνη, αφού και οι 16 έχουν έλλειμμα πάνω από 3% του ΑΕΠ. Δηλαδή, μέσα σε 10 χρόνια καταλήξαμε από μια Ευρώπη χωρίς ενιαίο νόμισμα σε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς Ευρώπη.

***

Επειτα από επτά μήνες προετοιμασίας η κυρία Φώφη Γεννηματά προχώρησε στην πρώτη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία από τη θέση της υφυπουργού Υγείας. Αναφέρομαι σε έναν τρικούβερτο καβγά με τον διευθυντή Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Π. Γιαννουλάτο. Μου λένε ότι διαφώνησαν σε ζητήματα προώθησης αποασυλοποίησης.

***

Ιστορική συμφιλίωση την Πέμπτη στη Βουλή. Ο κ. Χρ. Παπουτσής , ο οποίος είχε επιτεθεί προ μηνός στον κ. Φ. Σαχινίδη, συνεχάρη τον υφυπουργό Οικονομικών γιατί, όπως είπε, «εξάντλησε τα όρια της ανθρώπινης αντοχής παραμένοντας στην αίθουσα επί τρεις ημέρες και σε συνεχείς συνεδριάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο».

Κυρίως όμως ο κ. Σαχινίδης το έκανε για να εξαντλήσει τα όρια της αντοχής όσων δημοσιογράφων τον αναζητούσαν στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσουν για το ΔΝΤ.

***

Για το ΔΝΤ ρώτησε τον κ. Ι. Παπαντωνίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Μαρία Αθνάρ, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Σικάγου στην οποία μίλησαν αμφότεροι. Ο πρώην υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει ούτως ή άλλως, αλλά ο κ. Αθνάρ απάντησε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το «πείραμα του ευρώ» μάλλον έχει αποτύχει!

***

Κάτω από τη βάση του 10 στην επικοινωνία παίρνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ορισμένους κυβερνητικούς που είναι εκνευρισμένοι γιατί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε την Πέμπτη να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τον καθορισμό των όρων μιας πιθανής προσφυγής στον μηχανισμό Ευρώπης- ΔΝΤ.

Μου λένε ότι ήθελαν η ανακοίνωση να γίνει το Σάββατο το μεσημέρι για να μην προλάβουν να την καλύψουν οι κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων.

***

Συνεργάτης μου εντόπισε τον κ. Τάκη Αράπογλου σε καφέ της Βαλαωρίτου. Ο πρώην διοικητής της Εθνικής είχε μόνο καλά λόγια για τον κ. Γ. Προβόπουλο. «Από το 2008 είχε προβλέψει πού θα πάμε και είχε ζητήσει από όλους τους τραπεζίτες να προετοιμαστούμε και ευτυχώς κάναμε αυτό ακριβώς...» έλεγε σε συνομιλητή του. Ελπίζω αυτό που προβλέπει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για τα επόμενα δύο χρόνια να είναι κάπως καλύτερο από εκείνο που προέβλεψε το 2008 για σήμερα (αλλά δεν θα στοιχημάτιζα...).

***

Η ωραία της κυβέρνησης δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τον ωραίο. Η κυρία Αντζελα Γκερέκου θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα.

Ετυχε τις προάλλες και στην Αντζελα αυτό που συμβαίνει συχνά σε έλληνες επιφανείς. Ακουσε σε πάνελ στη Μαδρίτη τον γερμανό ευρωβουλευτή των Πρασίνων κ. Μ. Cramer να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία».

«Δεν λέγεται Μακεδονίααλλά FΥRΟΜ» τον ζεμάτισε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Αμέσως ο Γερμανός μαζεύτηκε και λίγο αργότερα προσφέρθηκε να γεμίσει το ποτήρι της με νερό.

***

Το παράκανε με το «άνοιγμα στην κοινωνία» ο κ. Ι. Ραγκούσης. Προ ημερών, νωρίς το βράδυ, είχε βγει να πάρει αέρα στο μπαλκόνι του υπουργείου Εσωτερικών απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Ξαφνικά βλέπει μέσα στο γραφείο του έναν άγνωστο άνδρα να πλησιάζει προς το μέρος του.

Ηταν ένας πολίτης που είχε μπει στο υπουργείο, είχε ανεβεί στον όροφο του υπουργού και είχε εισέλθει στο υπουργικό γραφείο χωρίς να τον σταματήσει κανείς.

Oφείλεται αυτό στο «φιλικό κλίμα» που έχει καλλιεργήσει ο υπουργός Εσωτερικών αλλά και στο γεγονός ότι ήταν αργά και είχε πει στους περισσότερους αστυνομικούς της φρουράς του ότι μπορούν να φύγουν. Τι ήθελε ο άγνωστος; Ηθελε απλώς να πει μια «καλησπέρα» στον κ. Ραγκούση! Τον χαιρέτησε διά χειραψίας, έκανε μεταβολή και έφυγε.

***

Η ομολογία του κ. Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή στη Βουλή ότι «το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ» προκάλεσε συμπύκνωση του πολιτικού χωροχρόνου, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα συνεργάτης μου να γίνει μάρτυρας παράξενων διαλόγων σε διάδρομο της Βουλής αντάξιων ενός Ιονέσκο ή ενός Μπουνιουέλ. «Τώρα πάω να κολυμπήσω» είπε ο κ. Θ.Πάγκαλος στον κ. Πρ. Παυλόπουλο.

«Στην Τζια;» ρώτησε ο πρωτεργάτης του νεοκαραμανλισμού. «Οχι, εδώ στο Χίλτον, στην πισίνα» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Βλέπεις...» συνέχισε στοχαστικά «η θάλασσα είναι η μόνη σταθερά του ελληνικού κοινωνικοοικονομικού συστήματος». Τι εννοούσε ο κ. Πάγκαλος; Ισως ότι και αλλάξαμε και βουλιάξαμε...

***

Πάντως ο κ. Γ. Παπανδρέου διατηρεί απολύτως την ψυχραιμία του. Την Πέμπτη το απόγευμα δεν διέκοψε το πρόγραμμα της γυμναστικής του και στις 7.30 το απόγευμα βρισκόταν σε ένα από τα γυμναστήρια στα οποία είναι μέλος.

Πώς γίνεται να μην καταλήξει στο ΔΝΤ μια χώρα στην οποία η φαυλοκρατία έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να προσληφθεί και να μονιμοποιηθεί στη Βουλή ακόμη και ένας εκπαιδευτής ιππασίας; Πρόκειται για μία από τις πολλές μονιμοποιήσεις που έγιναν χάρη στην πρόνοια του πρώην προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Δ.Σιούφα. Εξηγούμαι: Σύμφωνα με απόφαση της 31ης Μαρτίου 2010 που συνυπογράφουν οι κκ. Φ. Πετσάλνικος και Π.Γερουλάνος μονιμοποιήθηκε στη Βουλή καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ιππασίας (που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού). Μου λένε μάλιστα ότι ο εν λόγω δεν απασχολείται στο γυμναστήριο του Κοινοβουλίου, αλλά σε άλλη θέση. Δεν ξέρω αν παραδίδει μαθήματα ιππασίας σε εκπροσώπους του έθνους, αλλά η περίπτωσή του είναι προκλητική. Ο κ. Πετσάλνικος εξομολογήθηκε σε συνεργάτη μου ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και ότι ήταν υποχρεωμένος να προσλάβει τον εκπαιδευτή από την απόφαση της 25ης Ιουνίου 2008 της Βουλής. Δεσμεύτηκε πάντως ότι επί των ημερών του δεν πρόκειται να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Μόνο που για όλα αυτά ισχύει πλέον το Τoo little, too late (πολύ λίγο, πολύ αργά), όπως θα πουν από αύριο οι εκπρόσωποι του Ταμείου...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα