Σελίδες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Δημήτρης Δράκος "Δεν ενδιαφέρομαι για το Δήμο Καλαμάτας"


"Δεν ενδιαφέρομαι για το Δήμο Καλαμάτας"
Την κατηγορηματική δήλωση ότι δεν ενδιαφέρεται για το Δήμο Καλαμάτας έκανε χθες στο «Θάρρος» ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, μετά τα δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες και σε σελίδες στο ίντερνετ ότι έχει ήδη ζητήσει το χρίσμα από τη Ν.Δ. για το δημαρχιακό θώκο.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Κατηγορηματικά απαντώ ότι δεν ενδιαφέρομαι. Δίνω έναν αγώνα για το β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης».
Για το Δήμο
Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο ίντερνετ και σχολιάσθηκε από εφημερίδες, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε “πονοκέφαλο” για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται το θέμα του “γαλάζιου” υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, καθώς οι δύο ενδιαφερόμενοι για το “χρίσμα” εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.
Η επικράτηση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα - τόπο καταγωγής του προέδρου της Ν.Δ. - θεωρείται ζήτημα πολιτικού γοήτρου για τον κ. Σαμαρά και γι’ αυτό εφαρμόζονται λεπτοί χειρισμοί. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει.
Έτσι, ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δηλώνει ξανά υποψήφιος, αναμένοντας και το “πράσινο φως” της Ρηγίλλης. Μάλιστα, λέγεται ότι έχει εξασφαλίσει και τη στήριξη του ΛΑΟΣ, το οποίο στις βουλευτικές εκλογές του 2009 είχε λάβει 6,2%. Από την άλλη πλευρά, για το “γαλάζιο” χρίσμα στο Δήμο Καλαμάτας ενδιαφέρεται και ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο οποίος λέγεται ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. Β. Μιχαλολιάκο.
Πάντως, σε περίπτωση που “κατέβουν” και οι δύο ως υποψήφιοι δήμαρχοι, τότε είναι πολύ πιθανόν να χαθεί ο Δήμος από τη Ν.Δ., αφού αθροιστικά οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων, που κατά πάσα πιθανότητα θα κατεβάσουν κοινό υποψήφιο, πλησιάζουν το 50%!».
Για την περιφέρεια
Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το «βλέμμα» του νομάρχη Μεσσηνίας στρέφεται αποκλειστικά στην αιρετή Περιφέρεια, για την οποία όμως καθημερινώς μεγαλώνει η λίστα των ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι.
Από τους πρώτους που δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου δε φαίνεται να κρύβει και ο κ. Τάκης Σκανδαλάκης από τη Λακωνία, ο οποίος έχει εκλεγεί 7 φορές βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.
Πληροφορίες θέλουν, επίσης, τη βουλευτή Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου να ενδιαφέρεται για την ίδια θέση, όπως και ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σαραβάκος, ο πρώην νομάρχης Αρκαδίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος και ο διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης από τη Λακωνία. Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα