Σελίδες

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σταύρος Μπένος

«Καμία βάση τα σενάρια υποψηφιότητάς μου»

Η θέσπιση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με την εκλογή 13 περιφερειαρχών τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η κατάργηση των 54 Νομαρχιών, φέρνει τα πάνω-κάτω στο πολιτικό τοπίο, κυρίως στην περιφέρεια. Οι 54 νομάρχες δε «χωρούν» στις 13 Περιφέρειες και επιπλέον ο νέος «σούπερ» περιφερειάρχης, που θα εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες, αποκτά εκ των πραγμάτων βαρύνοντα πολιτικό ρόλο.
 Όπως είναι φυσικό, οι διαγκωνισμοί έχουν ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να ενταθούν μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» στα τέλη Μαΐου, όταν και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για την επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών.
Οι υποψηφιότητες των δύο μεγάλων κομμάτων όλα δείχνουν ότι θα είναι στενά κομματικές, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει, με κάποιες ίσως εξαιρέσεις, και από τα μικρότερα κόμματα (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ), με ερωτηματικά για τους Οικολόγους Πράσινους.
Ειδικότερα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι επιδιώκεται να υπάρξει υποψηφιότητα στην Πελοπόννησο που να μπορεί να διεισδύει σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αφού τα ποσοστά του κόμματος δεν είναι τέτοια που να μπορούν να εξασφαλίσουν την επικράτησή του.
Τα ονόματα που έχουν ακουστεί, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ των αθηναϊκών- κυρίως- εφημερίδων, είναι του υπουργού υποδομών Δ. Ρέππα, αλλά και του βουλευτή Κορινθίας Π. Μπεγλίτη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έρχεται όλο και πιο συχνά στην επικαιρότητα το όνομα του Μεσσήνιου πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας Σταύρου Μπένου.
Μάλιστα, σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», ο κ. Μπένος παρουσιάζεται ίσως ο ιδανικότερος υποψήφιος για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει την κατάσταση στην Πελοπόννησο. «Αποτελεί, κατά γενική ομολογία, άριστο γνώστη της αυτοδιοίκησης και θεωρείται σοβαρή προσωπικότητα», υποστήριζε, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.
Το «Θ» επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπάρξει από την πλευρά του μιαν απάντηση. Ο κ. Μπένος, για άλλη μια φορά, υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν ως υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο με το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία βάση: «Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τονίζω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθω στην πολιτική ζωή του τόπου. Την υπηρέτησα ενεργά για τριάντα χρόνια, θεωρώ ότι είναι αρκετά. Επιμένω στην απόφαση που έχω πάρει εδώ και καιρό. Άλλωστε, έχω αφιερωθεί στην υπόθεση του “Διαζώματος” με όλες μου τις δυνάμεις. Σε τελική ανάλυση, όταν υποστηρίζω ότι θα πρέπει να δοθεί χώρος πλέον σε νέα πρόσωπα στην πολιτική, αυτό πιστεύω ολόψυχα. Δεν είναι ρητορικό σχήμα».Α.Π.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα