Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Φιλιατρά Παραίτηση Σαπέρα λόγω "Καλλικράτη"

Την παραίτησή του στο δήμαρχο Φιλιατρών υπέβαλε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Φιλιατρών Θεόδωρος Σαπέρας, ενώ την αντίδραση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων προκάλεσαν αναρτήσεις blogs για την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας σχετικά με την παρουσία του Μητροπολίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Φιλιατρά.
Ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας στράφηκε κατά δημοτικών συμβούλων της Κυπαρισσίας για τη στάση τους απέναντι στη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, ενώ με σκληρά λόγια μίλησαν ο Χαράλαμπος Παγάνης και ο Θεόδωρος Σαπέρας.
Σημειώνουμε πως σε όλους τους συμβούλους είχε μοιραστεί κείμενο με συγκεκριμένη ανάρτηση τοπικού blog για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας.
Ο κ. Ξύγκας τόνισε ότι υπηρετεί μία ιδέα, την αγάπη για τα Φιλιατρά, δεν πιστεύει στην ιδέα του Δήμου Τριφυλίας, θα την πολεμήσει και δε θα την υπηρετήσει, εννοώντας πως δε θα είναι υποψήφιος…
Από την αντιπολίτευση ο κ. Τσούτσιας ζήτησε να σταματήσουν οι κορώνες και οι κραυγές και με σύνεση, ψυχραιμία και μονιασμένοι όλοι να προχωρήσουν στο νέο Δήμο.
Ο κ. Σαπέρας υπέβαλε την παραίτησή του και ξεκαθάρισε πως έχει τη δύναμη να μείνει έξω από την πολιτική, αφού δεν πιστεύει στο νέο Δήμο και δε θα είναι υποψήφιος, καλώντας και τους συναδέλφους του να πράξουν το ίδιο!
Η παραίτησή του έχει ως εξής:
«Κύριε Δήμαρχε
Επειδή η πίστη μου στον αγώνα, για το συμφέρον της πόλης μου και των πολιτών της, ήταν και είναι μεγάλο.
Επειδή το αποτέλεσμα, αυτού του αγώνα, δεν ήταν καθαρό και η τράπουλα ήταν σημαδεμένη.
Επειδή ο υπουργός και η κυβέρνησή μας, αντί να βάλουν τους πολίτες συμμέτοχους, στην πολύ μεγάλη, πράγματι, αυτή προσπάθεια, ορίζοντας τους γενικούς κανόνες και αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους, αποφάσισαν αυτοί για εμάς.
Επειδή οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες, θεωρώ ότι η παραίτηση από μόνη της, ενώ είναι η πιο ακραία και η πιο δυνατή φωνή διαμαρτυρίας, δεν είναι αρκετή.
Γι’ αυτό, την καταθέτω σε σας, προκειμένου να την αξιοποιήσετε, αν νομίζετε ότι πρέπει, όπου και όπως εσείς νομίζετε καλύτερα.
Σε κάθε περίπτωση, πίστευα και πιστεύω, ότι ο αγώνας για το συμφέρον της πόλης μου και των πολιτών της με τη δημιουργία του νέου «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους» είναι δίκαιος και αξίζει κάθε τίμημα και προσπάθεια. Σας ευχαριστώ»
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, έγινε αποδοχή και κατανομή ποσού 22.432,50 ευρώ, από απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων ΣΑΤΑ 2009 για σύνταξη φωτοχαρτών για το ΓΠΣ (14 χιλ. ευρώ) και 8 περίπου χιλ ευρώ για τα καντούνια, αποδοχή και κατανομή ποσού 107.883,00 ευρώ από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2010 για συντήρηση δρόμων, καντούνια και καθαρισμό χώρων του Δήμου, αποδοχή και κατανομή ποσού 17.673,45 ευρώ από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας οικοδομικών υλικών, θραυστού υλικού λατομείου & σιδηρού οπλισμού, κατόπιν άγονου διαγωνισμού, τροποποίηση προϋπολογισμού, έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού κινηματογράφου (5.000 ευρώ) κ.ά.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

23 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Εγώ άλλα άκουσα τον Σαπέρα να λέει.... Ποιοί και γιατί βιάζονται να τον βγάλουν εκτός Πολιτικής;
    Ασφαλώς και έχει την δύναμη να μείνει εκτός, όμως, αυτή την δύναμη, δεν την έχουν κάποιοι άλλοι! Που Ξεπουλούν τα πάντα ....για ένα δημαρχιλίκι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    ναί, έχεις δίκιο! ο Σαπέρας τους προκάλεσε! Εγώ μπορώ να μείνω εκτός, κάποιοι άλλοι μπορούν; ρώτησε χαρακτηριστικά και η αιχμή ήταν προφανής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Παραμύθια της χαλιμάς! Είναι όλοι τους για τα πανυγήρια!!!!! Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, αυτός είναι παληκάρι!!!!!
    Ο Σωτηρόπουλος , γιατί χάθηκε ρε παιδιά; Ούτε στο συμβούλιο δεν είχε πάει..... καλά χαιρετήστε τον!!!! Αυτός είναι εφευρέτης!!!! ναι λέει,με την Κυπαρισσία, αλλά όχι, μάλλον, μπορεί , ίσως, κλπ, ΧΑΙΡΕΤΕ, χαιρέτα μου τον πλάτανο από την τουρκιά, που λένε και στο....Αλ- τζαζίρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Νωρίς το θυμηθήκατε όλοι! καλύτερα με την Κυπαρισσία παρά με εσάς!Μπας και δούμε άσπρη μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά , δεν είναι μόνο ανεγκέφαλοι! Είναι και άμυαλοι! Μπράβο στον Σαπέρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Σπάσαμε το κεφάλι μας, ματώσαμε τα γόνατα, στο τέλος σκίσαμε και τις λιγες μας κουβέντες...... και τώρα ''ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ, ......... Τα Φιλιατρά ποτέ δεν πεθαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα συμφέροντα που είναι πιό ισχυρά από τις τοπικές κοινωνίες.... Μας πολέμησαν άνανδρα! Μην σκύβετε όμως το κεφάλι! Εσείς κάνατε τον καθήκον σας!
    Τώρα έχουμε σειρά εμείς!Ποτέ κανένας Φιλιατρινός για κανέναν λόγο στην Βλαχιά της Κυπαρισσίας! Όσο για τους άλλους, τους συμπατριώτες μας, που άνοιξαν την πύλη του Αδριανού, μία μόνο ερώτηση: Οι τύψεις πότε θα πάρουν σειρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Δεν ντρεπόσαστε, παλιοφιλιατρινοί, θα μας πείτε και βλάχους.Είσαστε και φαινόσαστε. Δεν φτάνει που θα σας κουβαλάμε.... σαν βαρίδι, μιλάτε κιόλας. Επιτέλους πότε θα σταματήσετε να μιλάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Να παραιτηθείτε όλοι! Μπράβο στον Σαπέρα! Να πάμε σε εκλογές! Να ακουσθούμε σε όλη την Ελλάδα! Τότε μόνο θα βάλλουν μυαλό στην Κυβέρνηση! Και αν θέλουν, ας τολμήσει κάποιος να μην παραιτηθεί και να αναλάβει! Θα γίνει ρεζίλι!!!! να μάθουν όλοι οι Φιλιατρινοί για τι ρεζίληδες μιλάμε!θα του κόψουμε τα ....πόδια, κάτω, κάτω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Βρε βλάκες Φιλιατρινοί, το μέλλον είμαστε εμείς!!!! Έχουμε και βουνό και θάλασσα, λιμάνι και ΟΣΕ, νοσοκομείο και μητρόπολη, πολεοδομία και δασαρχείο, Διεύθυνση Γεωργίας και τεχνικά λύκεια και τόσα άλλα.... δεν θέλουμε άλλα! ότι έρθει καινούργιο και δεν τόχουμε θα το δώσουμε σε σας! Ελάτε μαζί, να δημιουργήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα και θα τα βρούμε..... Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι απο την Καλαμάτα!!!!!! ποτέ δεν Ξέρεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Εδώ ιδιοτικοποιήσανε την βουλή και εσείς μου λέτε για Κυπαρισσία! δεν τους ξέρετε; τώρα θα τους μάθετε; Βλάχοι , αρπάχτες είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧριστίναΙουνίου 04, 2010

    Όταν δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί οι κυβερνόντες είναι φασίστες, τότε ναι! παραιτηθείτε όλοι! Μπράβο του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑνώνυμοςΙουνίου 04, 2010

    Είναι τουλάχιστον συνεπής!!!!!! Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρακαταθήκη μύθων για νέους που σε δέκα χρόνια θα ζουν το μαρτύριο... της πλήρους ενσωμάτωσης με την Κυπαρισσία .... α και με το μπαρδόν κι επί της ευκαιρίας… μπας και σας πληροφόρησαν για το κρανίου τοπίο που θα έχει δημιουργηθεί στα Φιλιατρά τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με άνεση βολέματος κι άκρατου συμφέροντος, άντε και… δόξα σοι ο θεός….Η Κυπαρισσία νομίζει , ότι ξαφνικά, έγινε η Βασιλεύουσα..... Κι όλα τα σπίρτα μας καμένα!!!!!!!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔημήτρηςΙουνίου 04, 2010

    Δεν έχουμε πηγάδια….. δεν έχουμε πηγές… μονάχα λίγες στέρνες… άδειες κι αυτές! Έχουμε...έχουμε Αναλοίωτες Φιλιατρινές Ψυχές!!!!!Σαπέρα γράφεις Ιστορία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!

    ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΈ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ, Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ!!!

    Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!!!

    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

    ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ!!!

    ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!!!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!!!!

    ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ Κε ΣΑΠΕΡΑ, ΟΙ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.....

    ΓἸΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΙΑΛΛΕΞΤΕ ΑΛΛΟΥΣ.......

    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!! ΕΣΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργος ΑΙουνίου 05, 2010

    Πολυ με έχεις μπερδέψει ρε Σαπέρα!
    Με έπεισες να υποστηρίξω τριφυλία.
    Με έπεισες να υποστηρίζω Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους. τι άλλο θέλεις;

    Είσαι απίθανος! σε πάω με 1000!!!!!!!!! Προχώρα , εισαι υψιπέτης Αετός!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑνώνυμοςΙουνίου 05, 2010

    Σιγά, κόψε, θα γίνεις εξαπτέριγο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑνώνυμοςΙουνίου 05, 2010

    Αυτός τολμάει, εσύ;
    Θα ήθελες να έχεις τα .....μυαλά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑνώνυμοςΙουνίου 05, 2010

    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ! ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΉΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα