Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ για ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ: Εισήγηση για αναστολή

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Τσοχατζόπουλου εισηγείται η επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην υπουργός για την ακίνητη περιουσία και το πόθεν έσχες του.

Η επιτροπή διαφάνειας σημειώνει ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων και χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης, ούτε και να προδικάζει τη κατάληξη της δικαστικής της διερεύνησης..
..

Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος, μετά τις εξηγήσεις που κλήθηκε και έδωσε επί περίπου μία ώρα στους κ.κ. Ξυνίδη, Ανωμερίτη και Αρσένη που συγκροτούν την επιτροπή, έκανε λόγο για κέντρα που επιδιώκουν την πολιτική, ηθική, αλλά και φυσική του εξόντωση. Παράλληλα, χαρακτήρισε την υπόθεση φαινόμενο κρίσης του πολιτικού συστήματος και επανέλαβε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

"Η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω -τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος- αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς, συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες ημέρες γίνεται εις βάρος μου, αλλά και όλων των μελών της οικογενείας μου, με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση. Δυστυχώς, όμως, όπως βλέπω τις τελευταίες ημέρες, και η φυσική εξόντωση είναι μέσα στα σχέδια αυτών των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές".

"Φαινόμενα κρίσης του πολιτικού συστήματος είναι σε τελική ανάλυση, διεκδικώντας βέβαια τη μέγιστη ευθύνη διαφθοράς ενάντι στο πολιτικό σύστημα, τη μέγιστη ευθύνη απαξίωσης του πολιτικού συστήματος" πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας: "Απέναντι σε αυτά υπάρχει μόνο μια στάση. Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι. Θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Γιατί, έχουμε ευθύνη όλοι μας να διευρύνουμε τη Δημοκρατία. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερβούμε αυτού του είδους τα νοσηρά φαινόμενα".

Μετά την κλήτευσή του στην επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχει αρχίσει να ψάχνει τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην υπουργού, αλλά και τις αγοροπωλησίες ακινήτων που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια από συγγενικά και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με τον κ. Τοσχατζόπουλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε κυριακάτικες εφημερίδες, τα στελέχη του ΣΔΟΕ ψάχνουν τις διαδρομές των χρημάτων που δόθηκαν για την αγορά πέντε ακινήτων και σε ποιους ανήκουν τρεις off-shore εταιρείες.

Τα ακίνητα είναι:

Το διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους που δηλώνεται ως κατοικία της κόρης του πρώην υπουργού
Το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αγοράστηκε εφέτος από τη σύζυγό του
Το οικόπεδο στην οδό Κεφαλληνίας που έγινε πάρκινγκ
Το διατηρητέο στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κομνά Τράκα, που πουλήθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου και
Τα δύο διαμερίσματα στην οδό Κομνα Τράκα.

Οι off-shore εταιρείες που ελέγχονται είναι:

Η Torcaso, στην οποία ανήκαν τα δύο διατηρητέα στη Διονυσιου Αρεοπαγίτου και στην Κεφαλληνίας
Η Bluebell, από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο στη Δεινοκράτους και
Η Nobilis από την οποία αγόρασε η σύζυγος του πρώην υπουργού το σπίτι τους στη Διονυσιου Αρεοπαγίτου.
πηγή:mega

1 σχόλιο:

  1. Λαμόγια είσαστε όλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    πουλημένα τομάρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα