Σελίδες

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Δεν είναι πολυτέλεια η προστασία των δασών.......

... αντιθέτως είναι αναγκαία επένδυση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και παρέμβαση στα δημόσια οικονομικά, αναφέρει σε έκθεσή του το WWF Ελλάς, με την επισήμανση ότι χάθηκαν έξι εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων αλλά και χαμηλής βλάστησης τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Ο απολογισμός 1987-2007... Δείτε περισσότερα (τα στοιχεία 2008-2009 δεν τα έχουν ακόμη επεξεργαστεί) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του WWF με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης («Το μέλλον των δασών»).
Η περιβαλλοντική οργάνωση απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση για λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του δασικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.
Από τις αρχές Μαΐου είχε επισημάνει με επείγουσα επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία α) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, β) Προστασίας του Πολίτη, γ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και δ) Εθνικής Άμυνας, πως η ολοκληρωμένη προστασία των δασών απαιτεί ευρεία κινητοποίηση που δεν αφορά μόνο μια υπηρεσία ή ένα υπουργείο.
Με δεδομένο ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου όχι μόνο αυτή η συνεργασία δεν έχει υπάρξει, αλλά δεν έχουν εκπληρωθεί ούτε οι επιμέρους υποχρεώσεις των υπουργείων και υπηρεσιών, ο άμεσος κεντρικός κυβερνητικός συντονισμός αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα.
Σημειώνεται ότι από τα έξι τα δύο εκατομμύρια στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων είναι απώλειες που οφείλονται κυρίως σε πυρκαγιές. Τα άλλα τέσσερα είναι αποτέλεσμα της οικιστικής επέκτασης, της γεωργίας και άλλων (...) υποδομών.
Η εντατικοποίηση της γιδοτροφίας (η οργάνωση το λέει κτηνοτροφία) συνεχίζει το καταστροφικό της έργο αφανίζοντας τον φυσικό πλούτο χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το σύνολο, που καλείται να πληρώσει αυτό που δυστυχώς ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει. /
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα