Σελίδες

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Επιμελητήριο

Ψάχνει φάρμακο για τη σημαντική μείωση πωλήσεων
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση των πωλήσεων που εμφανίζουν τους πρώτους μήνες του 2010 οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα έχει ξεπεράσει το 20%, καθώς η ζήτηση, λόγω της σοβούσας οικονομικής κρίσης, έχει περιοριστεί σε βαθμό… καταναλωτικής αποχής.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γ. Λαγανάκος, οι έμποροι ανησυχούν για το αρνητικό κλίμα και την ανασφάλεια των πολιτών για τα μέτρα και το βάθος των κυβερνητικών και ευρωπαϊκών παρεμβάσεων στην οικονομία, στο φορολογικό και στη μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων. «Θεωρούμε ότι οι δύσκολες ημέρες για το στεγασμένο εμπόριο δεν έχουν τελειώσει ακόμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ήδη πολλά εμπορικά καταστήματα της πόλης, προκειμένου να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, ακολουθώντας ανάλογες πρωτοβουλίες σε πόλεις της χώρας, έχουν ξεκινήσει περίοδο προσφορών με σημαντικές εκπτώσεις.
Επίσης, όπως δήλωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος, ετοιμάζεται ανάλογη πρωτοβουλία από πλευρά του με σκοπό την ανακοπή της αρνητικής κατάστασης: «Ήδη βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου προκειμένου να παρέμβουμε απέναντι στην κρίση που μαστίζει και την τοπική αγορά και έτσι να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να βγουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα από το φαύλο οικονομικό κύκλο που βρισκόμαστε. Θα υπάρχει μια στρατηγική με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών από τη μία πλευρά, την προσέλκυση όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, αλλά και μια συμφωνία για μείωση τιμών. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα