Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ελεύθεροι πλειστηριασμοί μόλις λήξει η περίοδος αναστολής.....

Το «πράσινο φως» για την αναγκαστική κατάσχεση και εκποίηση των ακινήτων των οφειλετών για χρέη έως 200.000 ευρώ, μόλις λήξει η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών, (οι οποίοι έχουν παγώσει με νομοθετική διάταξη), έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Παντελής.
Η γνωμοδότηση αυτή ζητήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας έπειτα από νομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την τύχη των ακινήτων αυτών μετά τη λήξη της ευνοϊκής ρύθμισης, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά παρατάθηκε πρόσφατα με νέα ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη.

Στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής των πλειστηριασμών για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ, οι τράπεζες μπορούν να προχωρούν κανονικά σε αναγκαστική κατάσχεση των ακινήτων των οφειλετών. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η αναστολή αυτή δεν καταλαμβάνει και τις διασφαλιστικές των απαιτήσεων των τραπεζών πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως είναι η κατάσχεση ακινήτων, οι οποίες νομίμως διενεργούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα