Σελίδες

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Συναγερμός για τις δημοτικές εκλογές

Συναγερμός για τις δημοτικές εκλογές
Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για τις επόμενες ημέρες Εθνικό Συμβούλιο. Επανεξετάζεται η στρατηγική του Κινήματος.

Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για τις ερχόμενες ημέρες εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου. Oπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Γ. Παπανδρέου με τους Χ. Παμπούκη, Θ. Τσούρα, Ρ. Βάρτζελη και Σ. Ξυνίδη την περασμένη Πέμπτη, το κυβερνών κόμμα, πρώτον, δεν είναι έτοιμο να κάνει ανακοινώσεις, δεύτερον, όσοι υποψήφιοί του ανακοινωθούν τώρα θα βρεθούν να απολογούνται για την πολιτική στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά.

Η αναβολή του Εθνικού Συμβουλίου για τις δημοτικές εκλογές αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου, όπου συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης
Υπάρχει, όμως, και ένας επιπλέον λόγος: σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Κίνημα χάνει το Λεκανοπέδιο και την πλειοψηφία των περιφερειών. «Είναι προφανές πως χρειαζόμαστε νέα στρατηγική», παραδέχονται οι επιτελείς του πρωθυπουργού. Για αυτούς τους λόγους, μέχρι τέλη Ιουλίου θα ανακοινωθούν μονάχα ορισμένοι δήμοι και οι περιφερειάρχες θα ακολουθήσουν στα τέλη Αυγούστου.
Οι έρευνες της κοινής γνώμης, από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά και από το Σούνιο μέχρι το Πέραμα, δείχνουν πως οι περισσότεροι δήμοι έχουν αυτή τη στιγμή απόχρωση «μπλε ή γκρι» (σ.σ.: υποψήφιοι χωρίς χρίσμα).

Ακόμη και στις λαϊκές γειτονιές της δυτικής Αθήνας, όπου το ΠΑΣΟΚ διέθετε στις τελευταίες εθνικές εκλογές τον μεγάλο όγκο των δυνάμεών του, όσοι εμφανίζονται πρόθυμοι υποψήφιοι χάνουν από τις επιλογές της αδύναμης Ρηγίλλης.

«Γιατί ενώ οι δεξιοί δήμαρχοι της περιοχής έχουν συμμαχία, εμείς βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου», σημειώνουν στελέχη της Ιπποκράτους, που έχουν την ευθύνη της νευραλγικής περιοχής. Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ είναι διασπασμένες.

Μετά τον «Καλλικράτη»
Οταν ψηφίστηκε ο Καλλικράτης και άρχισαν οι μετρήσεις, το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε αντιμέτωπο με τη βέβαιη ήττα.
Στη Δυτική Αθήνα, μόνο στην Αγία Βαρβάρα, φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ. Στο Χαϊδάρι, ο Δ. Τσατσαμπάς χάνει όπως χάνουν και οι δύο γιατροί, Κ. Λαλένης και Χ. Καρδαράς σε Περιστέρι και Αιγάλεω, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι διαφορές στην πρόθεση ψήφου από τους αντιπάλους τους φτάνουν ακόμα και διψήφια νούμερα. Στη Δυτική Αττική, ο Θ. Σερέπας φαίνεται να χάνει στον Ασπρόπυργο για ακόμα μία φορά, ενώ στα Ανω Λιόσια, μετά τη συνένωσή τους με τη Φυλή και το Ζεφύρι, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολυδιασπασμένο.

Η προοπτική να περάσει ο έλεγχος του μοναδικού ΧΥΤΑ της Αττικής και των εργοστασίων επεξεργασίας αποβλήτων σε δήμαρχο της ΝΔ είναι ο απόλυτος εφιάλτης του ΠΑΣΟΚ.

Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει πρακτικά ότι όποτε θέλει η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής μεταφράζεται σε τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας.
Ειδική περίπτωση
Γι’ αυτό και ο νέος Δήμος Φυλής αντιμετωπίζεται σαν μια ειδική περίπτωση. Παρά τα προβλήματα και τις αντιδράσεις, ο Δ. Μπουραΐμης, δήμαρχος Φυλής, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα. Εκλεγμένος με 72% και με ισχυρούς μηχανισμούς στη διάθεσή του, συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να ξεπεράσει τις υπόγειες συμμαχίες της ομάδας Παπαδήμα (παλιού δημάρχου του ΠΑΣΟΚ) με τον Χ. Παππού.

Στη Μάνδρα, η Γ. Κριεκούκη δεν έχει αντίπαλο ούτε εντός ούτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ προσανατολίζεται στην ανάγκη μιας καλής εμφάνισης και κυρίως ενός πολέμου φθοράς με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές. Στα Μέγαρα, ο Δ. Στρατιώτης είναι ο μοναδικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί να τον αμφισβητήσει.

Στην Ελευσίνα, το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δει τον επιτυχημένο δήμαρχο της πόλης, που προέρχεται από τον Συνασπισμό, αλλά εκλέχθηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, να υποβάλει αίτημα στην ανοιχτή διαδικασία του κυβερνώντος κόμματος.
πηγή:Έθνος

10 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 03, 2010

    Το Πασοκ, χωρίς αρχή και τέλος, ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί!!!!! Εκείνο που κανείς διαπιστώνει εύκολα, είναι η έλειψη φιλότιμου! Τους λυπάμαι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 03, 2010

    Μιλάνε μόνο για την Αθήνα! Που να δούνε τους δήμους της περιφέρειας!
    Εκεί σίγουρα τα μεγάλα.....στελέχη, θα χάσουν τον ύπνο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταλαιπωρημένοι και μόνο διεκδικούν το χρίσμα! Είναι καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ, να μην κατεβάσει υποψήφιους.
    ΄Έτσι μόνο μπορεί να κρύψει την παταγώδη αποτυχία που θα έχει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΙουλίου 03, 2010

    Μαύρο, σε όλους τους χρισμένους!!!!!!! Τους το χρωστάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τον Γ.Α.Παπανδρέου!
    Δίνει την μάχη, για την σωτηρία της πατρίδας!
    Ψηφίζουμε όλοι ΠΑΣΟΚ! Στηρίζουμε τους υποψηφίους που επιλέχθηκαν απο το κόμμα!Συνειδητά!Εδώ ο Σαμαράς τολμάει και μιλάει και εμεις; ΠΑΣΟΚ πάσης Ελλάδος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Ξεπούλησαν την Εθνική ανεξαρτησία και τολμούν και μιλούν.
    Μας έφεραν το Δ.Ν.Τ. και τολμούν και μιλούν.
    Μας πετσόκοψαν τους μισθούς , τα δώρα, τις συντάξεις και τολμούν και μιλούν.
    Μας ανέβασαν τους έμμεσους φόρους σε δυσθεώρητα ύψη και τολμούν και μιλούν.
    Μας, Μας, ΜΑς, Μας..... και τελειωμό δεν έχει, όπως άλλωστε και τα μέτρα που παίρνουν εναντίον του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Τι; Ποιό απο τα δύο είναι χειρότερο; Στην Ελλάδα, ο Σοσιαλισμός βέβαια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Αμα δεν ειναι Κυπαρίσσιος, θα είναι Φιλιατρινός.
    Εγώ όμως μόνο Γαργαλιανιώτη μπορώ να ψηφίσω. Και ας μας παραμύθιαζε ο Δήμαρχος. Γι αυτό, δώστε το χρίσμα στον Γαργαλιανιώτη......
    Όποιος με ακούσει έχει να κερδίσει.... Οι άλλοι απλώς θα χάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αίτημα των σοσιαλιστών Φιλιατρών και περιχώρων, προκειμένου να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο: Θάλασσα στην Μάλη, 0,5 ευρώ το σουβλάκι!!!!!!!!!
    Τώρα μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έμαθα ότιδεν υπήρξε κανένας υποψήφιος απο τα Φιλιατρά, που να θέλει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα δίνεται μάχη (και ας το διαψεύδουν) για το χρίσμα της Ν.Δ.
    Καλά, αυτοί δεν θα βάλλουν ποτέ μυαλό; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν; Μέχρι πότε πια, θα χτυπάνε παλαμάκια στον Καραμανλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα