Σελίδες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μέτωπο με την υποψηφιότητα Δημαρά ανοίγει ο Αλ. Τσίπρας

Του Παναγη Γαλιατσατου

Σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Γιάννη Δημαρά εξαπέλυσε χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας. Θορυβημένος από τη διόγκωση των ποσοστών του ανεξάρτητου υποψηφίου, που δείχνει να κερδίζει ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και σε βάρος της υποψηφιότητας του Αλ. Μητρόπουλου που στηρίζει η Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τον κ. Δημαρά «εκλεκτό της κυρίας Μπακογιάννη».

Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εμποδιστεί η κυβέρνηση παρά μονάχα αν δοθεί ένα μήνυμα πολιτικής αμφισβήτησης από τα αριστερά» και όχι «εάν δοθεί από τον εκλεκτό της κ. Μπακογιάννη». Εξήγησε μάλιστα ότι «ο κ. Κουρούσης, που είναι πρώτος αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημαρά, ήταν μέχρι πρότινος στο πολιτικό επιτελείο της κ. Μπακογιάννη. Αρα λοιπόν είναι πολύ πιθανό, ψηφίζοντας κανείς τον κ. Δημαρά, να κατανοεί ότι ψηφίζει ταυτόχρονα και ως πρώτο αντιπεριφερειάρχη τον στενό συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη». Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που γίνονται στα μουλωχτά, με σκοπό να οδηγήσουν σε μια επώδυνη αναδιάρθρωση του χρέους.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Αλ. Μητρόπουλος παρουσίασε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Αττικής του συνδυασμού του «Αττική Συνεργασία - Οχι στο Μνημόνιο». Αυτοί είναι οι Ν. Βούτσης (κεντρικός τομέας), Δ. Τσουκαλάς (βόρειος τομέας), Η. Νικολόπουλος (νότιος τομέας), Ν. Μαριάς (δυτικός τομέας), Λία Φράγκου (Πειραιάς), Γ. Βαρεμένος (Ανατολική Αττική), Γ. Βασιλείου (Δυτική Αττική), Γ. Σχίζας (νησιά). Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα είναι τα μέλη της ηγεσίας του ΣΥΝ Δ. Βίτσας (ο γραμματέας της ΚΠΕ) και Π. Σκουρλέτης (εκπρόσωπος).

Ο β΄ γύρος...

Ο κ. Μητρόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο συνδυασμός του θα είναι στον δεύτερο γύρο. Πρόσθεσε όμως, και προκάλεσε αίσθηση, ότι «στην απίθανη περίπτωση που δεν θα είμαστε στον δεύτερο γύρο, θα αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν ποιον θα ψηφίσουν, αν και βεβαίως εμείς θα τους κατευθύνουμε σε εκείνες τις επιλογές που θα δείχνουν την κατεύθυνση της Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου». Τέτοια επιλογή όμως είναι, τουλάχιστον όπως δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, μόνον ο Γ. Δημαράς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα