Σελίδες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Προκαταρκτική εξέταση για καταγγελίες περί χρηματισμών από τα εξοπλιστικά

«Ξέρω ποιοι χρηματίζονται»

O απερχόμενος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Β.Βασιλάκος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
---------------------------------------------------------
Αθήνα
Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ι.Σακελάκου προκάλεσαν οι καταγγελίες στις οποίες προέβη πριν λίγες ημέρες ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλης Βασιλάκος.

Ο κ. Βασιλάκος κατά την διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του στην τελετή παράδοσης καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών κ.Δημήτρη Γεωργιόπουλο, κατήγγειλε ότι γνωρίζει πρόσωπα που χρηματίζονται από τους εξοπλισμούς. Μάλιστα κάνοντας λόγο για «παρασιτούντες και αλητήριους» ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές όταν αρνήθηκε να δωροδοκηθεί.

«Κάνει μία δήλωση ο κ. Πάνος Μπεγλίτης και λέει ότι χτιστήκαν πιθανώς πολιτικές καριέρες με τους εξοπλισμούς. Ασχολούνται όλοι να πει ονόματα. Να πω κάτι. Εγώ μπορώ να πω ονόματα. Έχει καμία σημασία να αναβιβάσω τον οποιονδήποτε παρασιτούντα ή αλιτήριο στο επίπεδο του ΥΠΕΘΑ; Καμία απολύτως κατά την γνώμη μου» είχε πει ο κ. Βασιλάκος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της
 ΓΔΑΕΕ.

«Εγώ δεν σας κρύβω, ευθέως, όταν ανέλαβα το 2006 μου ψιθύριζαν όλοι στο αυτί 'εντάξει, θα τα πάρεις και εσύ'. Έτσι, όπως σας το λέω. Δεν τα πήρα. Είναι φιλοσοφία ζωής, είναι στάση ζωής. Λοιδορήθηκα με αισχρό τρόπο. Η απορία μου παραμένει. Γιατί; Δέχθηκα απειλές. Έχει σημασία. Υπέκυψα; Όχι. Και διαβεβαιώνω όλους αυτούς τους αλητήριους και παρασιτούντες που είπα
πριν ότι δεν θα υποκύψω και στο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκος.

Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών απέσπασε τα ευμενή σχόλια του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου: «Κατά την διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών είχαμε μία στενή καθημερινή σχεδόν συνεργασία με τον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, τόσο εγώ όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός. Είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα προσόντα του, το ήθος του, την εμμονή του στην υπεράσπιση και προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την καλή γνώση των θεμάτων. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε μία ευαίσθητη θέση, μία θέση που συνδέεται με πολλές αρνητικές φημολογίες στη συνείδηση των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης διατηρήθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο ένας γενικός διευθυντής που είχε επιλεγεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση -αλλά εμείς όπως έχω πει κατ' επανάληψη λειτουργούμε απροκατάληπτα».

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τα καταγγελλόμενα από το μέχρι πρότινος στέλεχος του ΥΕΘΑ,την οποία ανέλαβε να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εφετών κ.Γρ.Πεπόνης.

Στόχος της έρευνας είναι, εφόσον αποδειχθούν βάσιμοι οι ισχυρισμοί Βασιλάκου, να εντοπιστούν πρόσωπα που συνδέονται με συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, στον χώρο των εξοπλισμών, εντός και εκτός του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα