Σελίδες

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ασύρματο μίνι εμφύτευμα για μέτρηση της πίεσης

Ασύρματο μίνι εμφύτευμα για μέτρηση της πίεσης
Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ Νέα εμφυτεύσιμη συσκευή μέτρησης της πίεσης, τόσο σε διαφορετικά σημεία της καρδιάς όσο και σε άλλα σημεία του κυκλοφορικού συστήματος, που έχει ιδιαίτερα μικρό μέγεθος και είναι απλή στη χρήση της δοκιμάζεται σε ελληνικά εργαστήρια από επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, σε συνεργασία με τον καθηγητή Μαγκντί Γιακούμπ.
Οπως ανέφερε μιλώντας χθες στην Αθήνα, ο μηχανισμός αυτός θα είναι ασύρματος και θα δίνει συνεχώς πολύτιμες πληροφορίες για την αιμοδυναμική κατάσταση της καρδιάς, ενώ στο μέλλον θα έχει επιπλέον εφαρμογές σε άλλα όργανα αλλά και μεγαλύτερη δυνατότητα μετρήσεων.

Ετσι οι θεράποντες ιατροί θα μπορούν να έχουν σαφή εικόνα του προβλήματος, ώστε να μπορούν να επέμβουν αποτελεσματικότερα στη θεραπεία. Επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας, που με την ενεργό συμμετοχή του Γιακούμπ παρακολουθεί το σύνολο του έργου, είναι ο διευθυντής της Α' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Στέργιος Θεοδωρόπουλος, ενώ η ερευνητική εργασία πραγματοποιείται στα εργαστήρια της ΕΛΠΕΝ.

Επίσης στα ίδια εργαστήρια πραγματοποιήθηκε πολύχρονη έρευνα από τον καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτριο Κρεμαστινό, μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας Ευστάθιο Ηλιοδρομίτη και τους συνεργάτες τους, για την προστατευτική δράση του ελαιόλαδου στην καρδιά μας. Οπως τονίστηκε, η λογική χρήση μιας ποσότητας ελαιολάδου στο φαγητό και στις σαλάτες που τρώμε κάθε μέρα είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας της καρδιάς μας. Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνει και η χρήση της ελευρωπαΐνης, του κύριου συστατικού των φύλλων της ελιάς.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα