Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Αλλάζει χέρια το "Ατλάντικ";

Απλήρωτοι για τους τρεις τελευταίους μήνες και χωρίς Δώρο Χριστουγέννων παραμένουν οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» και στη Μεσσηνία. Όσο για το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ, που τους είχαν υποσχεθεί προκειμένου να περάσουν τις γιορτές, ακόμη το περιμένουν. 
Image
Το προσωπικό, πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται καθημερινά στο πόστο του. Αν και ο τελευταίος μισθός που πήραν ήταν αυτός του Σεπτεμβρίου, δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να απεμπολήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται αρκετά χρόνια στην εταιρεία.
Το κατάστημα της Πύλου αγοράστηκε ήδη από αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ενώ μια άλλη μεγάλη αλυσίδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για την αγορά των δύο καταστημάτων της Καλαμάτας, στις οδούς Ψαρών και Χίου.
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με το Μεσσήνιο γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Θάνο
 Βασιλόπουλο, επέμεινε ότι το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ θα δοθεί, καθώς υπεγράφη γι’ αυτό Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους κ.κ. Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και Κουτρουμάνη. Το πότε ακριβώς, όμως, θα γίνει αυτό, είναι άγνωστο, αφού το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί χθες το μεσημέρι στο συμβούλιο του ΟΑΕΔ, όπως μάθαμε, αναβλήθηκε… για τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης.
Συζήτηση για δάνειο
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, το «έκτακτο» επίδομα των 1.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους θα είναι έναντι του δανείου που πρόκειται να πάρει η εταιρεία «Ατλάντικ» από ιδιωτική τράπεζα, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Στο ερώτημα εάν είναι σίγουρο ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα εγγυηθεί κάτι τέτοιο, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης και τρόικας, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι γίνεται συζήτηση για να κατατεθεί σχετική τροπολογία και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν. «Η τράπεζα έχει εγκρίνει το μπίζνες πλαν της εταιρείας και συμφωνεί με τη χορήγηση δανείου, απλώς χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης. Πρέπει να κατατεθεί σχετική τροπολογία, για να ξεπεραστεί το εμπόδιο» παρατήρησε ο κ. Βασιλόπουλος.

Πωλήσεις καταστημάτωνΟ γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων πρόσθεσε ακόμη ότι το κατάστημα της Πύλου αγοράστηκε ήδη από αλυσίδα σούπερ μάρκετ και ότι άλλη μεγάλη αλυσίδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ατλάντικ» για την αγορά των δύο καταστημάτων της Καλαμάτας, στις οδούς Ψαρών και Χίου.
«Μάλλον το θέμα θα τελειώσει, οπότε οι εργαζόμενοι θα περάσουν στη νέα εταιρεία, με τους ίδιους όρους αμοιβής και εργασίας, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους κ.λπ. Όσο για το επιχειρησιακό σχέδιο της «Ατλάντικ», προβλέπει το εξής: από τα 150 περίπου μαγαζιά που έχει, να πουλήσει τα 50 με 60. Έτσι, θα κρατήσει τα 90 με 100 πιο αποδοτικά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ώστε με τα χρήματα που θα βγάλει από τις πωλήσεις των άλλων, συν το δάνειο, να μπορέσει να λειτουργήσει».

Της Μαρία Nίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα