Σελίδες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Άγριες καταστάσεις στα σχολεία της πόλης

Μαθήτρια Λυκείου τραυμάτισε με σουγιά συμμαθήτριά της
Απίστευτο μοιάζει το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή σε Λύκειο της Καλαμάτας. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί –κάποιοι υποστηρίζουν πως όλα ξεκίνησαν από προσωπικές διαφορές- δύο μαθήτριες 17 ετών η μια, μικρότερη η άλλη, ήρθαν στα χέρια, στο χώρο του σχολείου. Γρήγορα τις χώρισαν, όμως η 17χρονη, μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου, δεν ήθελε να αφήσει το συμβάν να περάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε στην τάξη, πήρε ένα σουγιά που είχε στην τσάντα της και επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της. Την τραυμάτισε στο πόδι και προσπάθησε, κατά τα λεγόμενα, να της επιτεθεί και πάλι, αλλά αποκρούστηκε από την παθούσα. «Είναι γνωστό ότι κουβαλούσε μαζί της σουγιά», δήλωσαν μαθητές. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί –κάποιοι υποστηρίζουν πως όλα ξεκίνησαν από προσωπικές διαφορές και άλλοι ως αντίδραση της παθούσας σε παρενόχληση της αδελφής της από τη δράστρια - οι δυο μαθήτριες (17 ετών η κοπέλα που έβγαλε σουγιά, μικρότερη η άλλη) ήρθαν την Παρασκευή στα χέρια, στο χώρο
του σχολείου. Γρήγορα τις χώρισαν, όμως η 17χρονη, μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου, δεν ήθελε να αφήσει το συμβάν να περάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε στην τάξη, πήρε ένα σουγιά που είχε στην τσάντα της και επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της. Την τραυμάτισε στο πόδι και προσπάθησε, κατά τα λεγόμενα, να της επιτεθεί και πάλι, αλλά αποκρούστηκε από την παθούσα. «Είναι γνωστό ότι κουβαλούσε μαζί της σουγιά», δήλωσαν μαθητές.
Η τραυματισμένη μαθήτρια μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός και αντιμετωπίστηκε με ράμματα.
Μεθαύριο Παρασκευή, πάντως, θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η μαθήτρια που τραυμάτισε τη συμμαθήτριά της θα έχει την ευκαιρία να απολογηθεί, ενώ θα τεθεί η πρόταση να αλλάξει σχολείο. Η διεύθυνση και οι καθηγητές του Λυκείου προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τους τόνους, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία της Καλαμάτας.
Εν τω μεταξύ, η μητέρα της μαθήτριας που τραυματίστηκε κατέθεσε μήνυση κατά της μητέρας της κοπέλας που έβγαλε σουγιά, και η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο των δικαστηρίων.

Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα