Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Καμπάνα(κι) κινδύνου για την Κυπαρισσία

Τίποτα δεν διαταράσσει τον ύπνο μας! Επιτέλους ας ξυπνήσουμε!
3 διοικήσεις νοσοκομείων ανά Περιφέρεια
Οι συγχωνεύσεις στην επαρχία θα ακολουθήσουν τον γενικό κανόνα ότι κάθε διοικητική περιφέρεια δεν θα διαθέτει πάνω από τρεις διοικήσεις νοσοκομείων. Ιδιαιτερότητες υπάρχουν επίσης στα νησιά, ενώ η Θεσσαλονίκη με 14 νοσοκομεία αποτελεί ειδική περίπτωση, που προτείνεται να αντιμετωπισθεί με τρόπο ανάλογο των Αθηνών και προβλέπονται από δύο έως τρεις διοικήσεις. Μεγάλες πόλεις που διαθέτουν νομαρχιακά, αλλά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, θα έχουν μια διοίκηση για όλες τις δομές Υγείας της περιοχής.
Η επαρχία ωστόσο, έχει πλήθος αγροτικών ιατρείων και σε πολλές κωμοπόλεις κέντρα Υγείας, που με την ανασύνταξη δυνάμεων του ΕΣΥ θα περιληφθούν στις αλλαγές, για καλύτερα οργανωμένες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να αποσυμφορηθούν σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία, όπου θα φτάνουν κυρίως τα σοβαρά περιστατικά, ενώ τα περιστατικά ρουτίνας θα αντιμετωπίζονται στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ορισμένα από τα μικρά νοσοκομεία, εφόσον υπάρχουν στην περιοχή και οργανωμένα μεγάλα νοσοκομεία, θα αλλάξουν ρόλο και θα λειτουργούν ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο πρότυπο των Κ.Υ. αστικού τύπου.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα ενισχύεται σημαντικά και από τις δομές υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων και ειδικότερα του δικτύου ιατρείων και νοσοκομείων του ΙΚΑ, που συντονίζονται, στο πλαίσιο και της ομαδοποίησης των νοσοκομείων, με τις δομές των εξωτερικών ιατρείων τους. Σε όλες τις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ, θα έχουν πλέον εποπτεία οι περιφέρειες του «Καλλικράτη», ενώ σημαντικό ρόλο θα μπορούν να έχουν και οι νέοι δήμοι, που εκτός των άλλων, θα μπορούν να υλοποιούν εξωνοσοκομειακές πολιτικές προστασίας της υγείας, θα αναπτύσσουν ιατρεία πρόληψης, στο πρότυπο που λειτουργούν ήδη στον Δήμο Αμαρουσίου και σε ορισμένους άλλους δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα