Σελίδες

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εκλέγει πρόεδρο η Δημοκρατική Αριστερά

Συνέντευξη Λεωνίδα Κύρκου
Με τις ψηφοφορίες για την εκλογή του προέδρου, της πολιτικής και της εξελεγκτικής επιτροπής του κόμματος, ολοκληρώνονται το μεσημέρι οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Για την εκλογή προέδρου θα στηθεί κάλπη, ωστόσο δεν αναμένεται άλλη υποψηφιότητα πέραν εκείνης του σημερινού προέδρου, Φώτη Κουβέλη.
Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τις 111 θέσεις της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος.
Συνέντευξη ΚύρκουΕν τω μεταξύ, ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, χαρακτηρίζει «αστειότητες» τη κριτική ορισμένων προς την Δημοκρατική Αριστερά ότι αποτελεί «κόμμα των προθύμων» και «συμπληρωματική δύναμη» προς το ΠΑΣΟΚ.
«Όσοι τα λένε αυτά επιθυμούν να κτίσουν πάνω στα ερείπια και στα συντρίμμια της χώρας. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι πρόθυμη να συμβάλει με τις προτάσεις και τις θέσεις της στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνή κριτική, ανάξια σχολιασμού», δήλωσε ο κ. Κύρκος στο «Βήμα της Κυρειακής».
Στην συνέχεια, τάχθηκε κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών: «Η χώρα βιώνει την πιο μεγάλη κρίση από τη Μεταπολίτευση. Η κρίση αυτή είναι πολυεπίπεδη. Το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι οι εκλογές. Συνεπώς ας περιμένουμε να περάσει ο κάβος του 2011 και ξανασυζητάμε για τα υπόλοιπα».
Αναφερόμενος σε κινήσεις ανυπακοής («Δεν πληρώνω» κ.λπ.), ο κ. Κύρκος σημείωσε:
«Ποτέ δεν είδα με συμπάθεια τα κινήματα ανυπακοής και απειθαρχίας, ιδίως όταν διαμορφώνονται από εντελώς ετερόκλητες δυνάμεις, αλλά και από τους λεγόμενους αγανακτισμένους πολίτες (…) Να σας θυμίσω ότι και ο Μουσολίνι ήταν θιασώτης των απολίτικων και λαϊκίστικων κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα