Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Στημένα" παιχνίδια : Αναμένεται ποινική δίωξη μετά Πάσχα

ImageΟι άνθρωποι της Καλαμάτας, αυτοί τουλάχιστον που βρίσκονται κοντά και σε κάθε ευκαιρία φανερώνουν την αγάπη τους, ο απλός φίλαθλος κόσμος και, βεβαίως, τα μέλη της ομάδας θέλουν να κοιτάξουν μπροστά, αντιμετωπίζοντας την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία και θετική διάθεση, όμως, δυστυχώς, το παρελθόν εξακολουθεί να κυνηγά την αγαπημένη όλων των Μεσσηνίων. Δυστυχώς, η Καλαμάτα, όχι του σήμερα, αλλά του χθες, και συγκεκριμένα η ΠΑΕ Καλαμάτα, βρέθηκε ξανά στη λίστα με τα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου τα οποία θεωρούνται, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, ως ύποπτα για στήσιμο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, μεταξύ των παιχνιδιών που είχαν θεωρηθεί ως τέτοια, υπήρχαν τρία ματς της ΠΑΕ Καλαμάτα, ωστόσο στα παραπάνω προστέθηκε ακόμη ένα.
Συνολικά, λοιπόν, τέσσερις αναμετρήσεις της Καλαμάτας, αυτές με Εθνικό Πειραιώς (έχασε 1-0 και ανήκει ως διαβάθμιση στα διεφθαρμένα), Ολυμπιακό Βόλου (έχασε 3-0 και θεωρείται ύποπτο), Δόξα Δράμας (έχασε 3-1 και θεωρείται σοβαρά ύποπτο) και Ηλιούπολη (έχασε 3-1 και θεωρείται επίσης σοβαρά ύποπτο) συγκαταλέγονται στη σχετική λίστα της ΟΥΕΦΑ. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι κάποια από τα ματς αυτά είχαν από την περίοδο κιόλας εκείνη, δηλαδή του 2009 – 10, δημιουργήσει προβλήματα και είχαν κυκλοφορήσει σχετικές φήμες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα όσα έγιναν στο Βόλο και στο ματς με τον Ολυμπιακό και, κυρίως, τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις Γρηγορόπουλου κατά παικτών και τις αποχωρήσεις κάποιων εξ αυτών. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το ματς στην Ηλιούπολη, όταν η Καλαμάτα βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο και στο τέλος να χάνει με 3-1.

Για τις αναμετρήσεις της Καλαμάτας αλλά και για τα υπόλοιπα 35 που ήρθαν στη δημοσιότητα, πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Τα παιχνίδια αυτά συμπεριλαμβάνονται σε τέσσερις φακέλους, που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην ΕΠΟ και στη συνέχεια διαβιβάστηκαν από την Ομοσπονδία στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που από την πλευρά της τα πέρασε, όπως όφειλε, στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης. Δε γνωρίζουμε εάν υπάρχουν άλλοι φάκελοι και άλλα ύποπτα παιχνίδια, καθώς η Ομοσπονδία παρά τα όσα ακούγονται δεν έχει ενημερώσει ΓΓΑ και Ποινική Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε μονάχα να βρεθεί, επιτέλους, ο τρόπος και, κυρίως, η διάθεση από αυτούς που κινούνται στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, για να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση και την κάθαρσή του.
Γιώργος Ράλλης: «Δε μας αφορά το θέμα… ελπίζουμε όμως να λάμψει η αλήθεια»Οι αναφορές και οι καταγγελίες που εμπλέκουν την ιστορική Μαύρη Θύελλα στα περίεργα μονοπάτια των στημένων παιχνιδιών του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορεί να ταυτίζονται με μια διαφορετική εποχή, όμως η εμπλοκή αυτή πονά όλους τους φιλάθλους, όλους τους Μεσσήνιους και, βεβαίως, την τωρινή διοίκηση του Π.Σ. Η Καλαμάτα. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Ράλλη, ζητώντας τη δική του άποψη για τα όσα εξελίσσονται. Ήταν λακωνικός, δε θέλησε να εμβαθύνει στο θέμα, όμως οι απαντήσεις του φανερώνουν πώς αντιμετωπίζει την υπόθεση η τωρινή διοίκηση: «Ως διοίκηση δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, αλλά δεν έχουμε και καμία σχέση. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή δική μας, ως ερασιτέχνης, είναι μια άλλη ομάδα η ΠΑΕ Καλαμάτα. Κανένα μέλος της τωρινής διοίκησης δεν ήταν μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ στην περίοδο που αναφέρονται και κανένα, πλην εμού, δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Δεν έχουμε καμία σχέση, καμία ιδέα, και δε μας αφορά το θέμα. Ελπίζουμε, όμως, να λάμψει η αλήθεια, περιμένουμε να γίνει αυτό, και ευχόμαστε να συμβεί για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και για το “ξεκαθάρισμα” της ομάδας της Καλαμάτας».
Εκμεταλλευόμενοι την επαφή με τον κ. Ράλλη, τον ρωτήσαμε και για την επόμενη ημέρα, τι περιλαμβάνουν τα σχέδια της διοίκησης: «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν, να επικυρωθεί η βαθμολογία και στη συνέχεια θα υπάρξει γενική συνέλευση και δημιουργία του ΤΑΠ. Τα σχέδια από την πλευρά μας υπάρχουν, περιμένουμε όμως την προώθηση κάποιων θεμάτων. Σ’ όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν επαφές με ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν, όμως και τη νέα χρονιά η δύναμη θα είναι ο κόσμος. Θα γίνουν προσεγμένες κινήσεις, βάση της ομάδας θα είναι και πάλι οι Μεσσήνιοι, ενώ υπάρχει επιθυμία να γίνει από μία τουλάχιστον δυνατή μεταγραφή σε κάθε γραμμή, και όσες ακόμη χρειαστούν απαραίτητες».
Αριστείδης Σταθόπουλος: «Είμαι βέβαιος  ότι οι έρευνες θα φέρουν αποτέλεσμα»
Ο σημαντικότερος ποδοσφαιρικός παράγοντας της Μεσσηνίας, και ένας εκ των κορυφαίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, δε θα μπορούσε βεβαίως να μην έχει άποψη για το θέμα με τα στημένα παιχνίδια.
Δε θέλησε να αναφερθεί ειδικότερα στην εμπλοκή της Καλαμάτας, όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αίσια κατάληξη των ερευνών: «Όσο διερευνάται η υπόθεση και βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δε θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο, όπως δε θα ήθελα ν’ αναφερθώ και στην ομάδα της Καλαμάτας, που παρουσιάζεται να εμπλέκεται στα στημένα παιχνίδια. Ωστόσο,, είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αποτέλεσμα και δε θα μείνουν τα στοιχεία στο σκοτάδι. Η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση και πιστεύω ακράδαντα πως θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».
Υ.Γ. Προσπαθήσαμε, όπως οφείλαμε άλλωστε, να έχουμε και την άποψη του ανθρώπου που βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα την περίοδο διεξαγωγής των τεσσάρων αγώνων. Aπό το μεσημέρι μέχρι τις 9.00 το βράδυ προσπαθήσαμε αρκετές φορές να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον άνθρωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά και στο στόχαστρο πολλών, Γιώργο Γρηγορόπουλο, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό κάτι τέτοιο, καθώς το τηλέφωνό του παρέμενε κλειστό. Θυμίζουμε μόνο τη δήλωση που είχε κάνει όταν το θέμα παρουσιάστηκε στη δημοσιότητα, χωρίς όμως επίσημη μορφή… «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαστε καθαροί και περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια», είχε δηλώσει ο κ. Γρηγορόπουλος, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα λίγο μετά το Πάσχα.
Ποινική δίωξη
Στο μεταξύ, σε χθεσινές του δηλώσεις ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας επιβεβαίωσε πως «ο εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος παραγόντων που εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια στη Football League».
Του Νίκου Μπαλόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα