Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γλώσσα... πεζοδρομίου στη Βουλή

Απίστευτη φραστική επίθεση εξαπέλυσε την Τρίτη ο Βαγγελης Μεϊμαράκης κατά του Ιωάννη Κοραντή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας εκτόξευσε κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ ακατονόμαστες ύβρεις -που ακούγονται για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο- με αφορμή τη στάση του κόμματός του στη διερεύνηση του σκανδάλου των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -που εκτιμά ότι ο ΛΑΟΣ θέλει να τον σύρει στο Ειδικό Δικαστήριο- εξερράγη όταν μπαίνοντας στην αίθουσα άκουσε τον κ. Κοραντή να του λέει "καλημέρα" και του επιτέθηκε λέγοντας: "Μου λες και καλημέρα ρε π...; Εσύ, που θέλεις να με στείλεις στα δικαστήρια; Άντε γ.. παλιο...., περιθωριακέ, καρ... Έλα έξω ρε. Έλα έξω να σε...".

"Μα, καλημέρα είπα" ανέφερε έχοντας μείνει άναυδος, ο κ. Κοραντής για να λάβει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την απόκριση: "Δεν θέλω κουβέντα από σένα! Ούτε καλημέρα!".
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, στην οποία του περιγράφει το συμβάν, ενώ με δήλωδή του στους δημοσιογράφους απάντησε και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας: "Εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση με ακατανόμαστες εκφράσεις 'γαλλικά' όπως θα λέγαμε εναντίον μου, τις οποίες βεβαίως δεν προτίθεμαι να επαναλάβω, που είναι πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς για το ελληνικό Κοινοβούλιο".
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν αφήνει να εννοηθεί ότι στοιχεία που υπήρχαν από την εποχή της θητείας του στην ΕΥΠ τα έχει θέσει στη διάθεση του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Κοραντης είπε: "Νομίζω ότι ο κ. Μεϊμαράκης είτε φοβάται είτε φαντάζεται είτε και τα δύο μαζί".
Σε ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πάντως, χαρακτηρίζει "αδιανόητο" ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας να τοποθετείται επικεφαλής στο ψηφοδελτίου επικρατείας ενός κόμματος, ενώ κατηγορεί τον Ιωάννη Κοραντή ότι αφήνει υπονοούμενα όταν γνωρίζει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η ανακοίνωση Μεϊμαράκη, μάλιστα, καταλήγει με ένα ακόμη υπονοούμενο σε βάρος του Γ. Καρατζαφέρη: "Ο κ. Καρατζαφέρης κάτι γνωρίζει από γαλλικά! Μήπως πρέπει να τον ρωτήσει ο εν λόγω βουλευτής; Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι' αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες ούτε εισπράκτορες".
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε: "Με τον εν λόγω κύριο εγώ δεν θα ασχοληθώ, είναι θέμα αν θα ασχοληθεί ο αρχηγός του. Εγώ ασχολούμαι με τους δικούς μου βουλευτές.
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, επισήμως δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για τη φρασεολογία Μεϊμαράκη, ενώ φαίνεται πως δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια ούτε στην κόντρα με τον Γ. Καρατζαφέρη. Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, που βρίσκονταν μέσα στη συνεδρίαση αποδοκίμαζαν τον τρόπο που χειρίστηκε τον λόγο ο κ. Μεϊμαράκης, κάνοντας λόγο για "ντροπή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα