Σελίδες

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο του Θανάση Βέγγου. ΤΙΜΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜARFIN.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα φαινόμενα βίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Για άλλη μια φορά η  κοινωνία παρακολουθεί με αγανάκτηση τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και τα φαινόμενα βίας που παίρνουν χαρακτήρα επιδημίας. Η πολιτεία, αλλά και οι ποδοσφαιρικές αρχές(ΕΠΟ και Super League) δεν μπορεί να μένουν άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Οι συσκέψεις, οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις του στυλ «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», έχουν κουράσει τον κόσμο και το κυριότερο, δεν πείθουν. Το κόκκαλο είναι σάπιο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν κυριαρχήσει εδώ και χρόνια οι λογικές της ατιμωρησίας, αλλά και της διαπλοκής.  Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον απαιτούνται δραστικές αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και βέβαια σκληρό χτύπημα σε αυτούς που «οπλίζουν»  τα χέρια των χούλιγκανς.  Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει:


-Τη διακοπή της χρηματοδότησης των ανώνυμων εταιριών από το κράτος,
-Να εξεταστεί το ενδεχόμενο μη έναρξης των πρωταθλημάτων των επαγγελματικών κατηγοριών αν δεν αλλάξει ριζικά το τοπίο,
-Νε εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,
-Να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι στα οικονομικά των ομάδων και των παραγόντων που τις διοικούν. Στο πλαίσιο αυτό να πληρώσουν οι ΠΑΕ όλα τους τα χρέη προς το δημόσιο,
-Η ΠΑΕ να αναλάβουν αποκλειστικά την περιφρούρηση ασφαλείας της διεξαγωγής των αγώνων. Η ελληνική αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                               02/05/2011





Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο του Θανάση Βέγγου.

Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Θανάση Βέγγο, τον Θανάση όλων των Ελλήνων. Αυτοδίδακτος ηθοποιός, εξαιρετικό ταλέντο, θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου. Μακρονησιώτης, βαθύτατα δημοκράτης, δίδαξε γενιές ελλήνων με τη διαδρομή του, με το ήθος του, με τη συνέπειά του. Οι ταινίες του θα τον κρατούν πάντα ζωντανό στη μνήμη μας. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙΜΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜARFIN.

"Ένα λουλούδι για την Αγγελική, την Παρασκευή και τον Νώντα"

Η Δημοκρατική Αριστερά τιμώντας τα αδικοχαμένα παιδιά της Marfin- ακριβώς ένα χρόνο μετά και περίπου την ίδια ώρα-την Πέμπτη το μεσημέρι στις 2, θα βρεθεί στον τόπο της δολοφονίας τους(Σταδίου 23)  και θα αφήσει ένα λουλούδι για τον Νώντα, της Παρασκευή,  την Αγγελική και το αγέννητο μωρό της. Δεν λησμονούμε.  Καμία δικαιολογία, καμία ανοχή σε πράξεις βία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα