Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το πρόστιμο του ΕΣΡ στο «Ράδιο Αρβύλα» άναψε φωτιές στη Bουλή...

   
Σε θέμα πολιτικό, θέμα ελευθερίας του λόγου ακόμη και θέμα αξιοπιστίας του ΕΣΡ, έχει εξελιχθεί το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που επέβαλε στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» και στον ΑΝΤ1 το ΕΣΡ. Διέψευσε ότι η καταγγελία προέρχονταν από τον ίδιο, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, ενώ υπονοούμενα κατά του ΕΣΡ, άφησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης.
Το θέμα αφορά στη φράση του Αντώνη Κανάκη ότι: «λειτουργούν σαν κλίκα οι βουλευτές. Είναι μια σπείρα των 300. Καλύπτει ο ένας τον άλλον», με αφορμή τη συζήτηση για τα σκάνδαλα.
Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τζαβάρας, είχε υποβάλει καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ο πρόεδρος του Γιάννης Λασκαρίδης είπε ότι αυτή φράση αποτελεί «μια επικίνδυνη γενίκευση». Το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ, ανήλθε στα 50.000 ευρώ, παρά το ότι μέλος του ΕΣΡ πρότεινε πρόστιμο 70.000 ευρώ.
 Από το βήμα της Bουλής ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι ουδέποτε προέβη σε καταγγελία στο ΕΣΡ, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η σάτιρα είναι ξυπνητήρι και όποιοι κάνουν τέτοιες καταγγελίες εναντίον τηλεοπτικών σταθμών τραυματίζουν τη Δημοκρατία. Επιτέθηκε σε όσους υπηρετούν την κατευθυνόμενη ενημέρωση και δήλωσε ότι θα ζητήσει βεβαίωση από τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη ότι δεν έκανε ο ίδιος την καταγγελία.
Μιλώντας στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριος Ροντούλης, σχολίασε το πρόστιμο του ΕΣΡ στην εκπομπή "ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ", ως εξής:
«Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στην εκπομπή "ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ" γιατί οι παρουσιαστές της έκαναν τη διαπίστωση ότι στην πολιτική ζωή της χώρας επικρατεί η παραγραφή και η ατιμωρησία. Γιατί τιμωρούνται, λοιπόν; Επειδή έκαναν μία σωστή διαπίστωση; Συμφωνεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την επιβολή του προστίμου; Άραγε, κατά πόσο είναι μια πράγματι Ανεξάρτητη Αρχή το ΕΣΡ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα