Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Φωτογραφήθηκε με την αρκούδα που σκότωσε!

Καμαρωτός πόζαρε μαζί με το τομάρι της άτυχης αρκούδας που είχε μόλις σκοτώσει, ένας απάνθρωπος κάτοικος του χωριού Άγιος Γεώργιος στην Ημαθία, ο οποίος αναζητείται για να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη! Ο… τροπαιούχος κυνηγός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο, καθώς η αρκούδα είναι αυστηρά προστατευόμενο είδος από το 1969.
Η φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη δίπλα στο κουφάρι του άτυχου αγριμιού έφτασε ανώνυμα με e-mail στη φιλοζωική οργάνωση ''Αρκτούρος'', που την διαβίβασε στην Εισαγγελία και το Δασαρχείο της περιοχής ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα, το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 20 μέρες στην ευρύτερη δασική περιοχή του Βερμίου.
Πράγματι, ο ''Αρκτούρος'' είχε ενημερωθεί για την εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή του Ξηρολίβαδου, αλλά το αγρίμι δεν είχε προκαλέσει ζημιές. Το ίδιο είχε συμβεί και σε περιοχές όπως ο Όλυμπος, το Βέρμιο, τα Πιέρια, τα Βαρδούσια και η Οίτη, φανερώνοντας ότι ο πληθυσμός της αρκούδας αυξήθηκε μετά από απουσία περίπου 50 ετών. Ωστόσο, δεν έχει σταθεροποιηθεί και ο ανθρωπογενής παράγοντας παραμένει απειλητικός, όπως αποδείχθηκε από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα