Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σφοδρή σύγκρουση Γ. Φλωρίδη - Φ. Σαχινίδη

Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα
Σε περιβάλλον «μηδενικής ανοχής», ακόμα και από πολλούς εκ των πρασίνων βουλευτών, κινείται τα τελευταία 24ωρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Χθες, μόλις μία ημέρα μετά το τσουνάμι της εσωκομματικής κριτικής προς τον κ. Γ. Παπανωνσταντίνου σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήταν η σειρά του υφυπουργού Οικονομικών να δεχθεί τις εντονότατες επικρίσεις.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ειδικής διακομματικής επιτροπής για τον έλεγχο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης όχι μόνο άκουσε την κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και έγινε στόχος ευθύβολων εσωκομματικών βολών: «Η κυβέρνηση είναι εκτός στόχων σε ποσοστό 100%» είπε ενδεικτικά ο κ. Γ. Φλωρίδης, αμέσως μόλις ο υφυπουργός Οικονομικών παρουσίασε τα αποτελέσματα της έως τώρα εφαρμογής του ετήσιου οικονομικού
προγράμματος. «Οταν ακούω αλχημιστικές προσεγγίσεις, πρέπει να μιλήσω», ζήτησε τον λόγο αμέσως σε έντονο τόνο και εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Σαχινίδης.
«Για ν’ ακούσω τις αλχημείες… Εδώ δεν παίζουμε», σήκωσε το γάντι ο κ. Φλωρίδης, δηλώνοντας πως θεωρεί προσβλητική προς το πρόσωπό του την αναφορά σε «αλχημείες».
«Αναφέρθηκα σε αλχημιστικές μεθόδους. Οχι σ’ εσάς», διευκρίνισε ο κ. Σαχινίδης και εξήγησε πως δεν δέχεται από οικονομικής πλευράς την κριτική του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Φλωρίδης, επικαλούμενος τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, είπε ότι συνιστά 100% αποτυχία το γεγονός ότι τα χρήματα που δηλώνεται ότι σχεδιάζεται να αντληθούν από τα σχεδιαζόμενα πρόσθετα μέτρα για το τρέχον έτος είναι όσα έχουν δηλωθεί ως «στόχος» του ετήσιου ελλείμματος.
Η ατμόσφαιρα είχε ηλεκτριστεί ιδιαίτερα, με τον κ. Α. Μακρυπίδη να επιχειρεί πυροσβεστική παρέμβαση: «Ακούστηκαν χαρακτηρισμοί που δεν μας τιμούν», είπε. Η αρχική αίσθηση ότι οι τόνοι θα ανέβαιναν κι άλλο, καθώς εντός της αίθουσας ήταν στην αρχή η κ. Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Μ. Ανδρουλάκης, δεν κράτησε για πολύ: Οι περισσότεροι εκ των παρόντων είτε δεν έλαβαν το λόγο είτε αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
 Αβεβαιότητα
 Στα «πηγαδάκια» και στο Περιστύλιο, πάντως, ειδικά χθες οι συζητήσεις στην πλειοψηφία τους δεν σταματούσαν, εάν δεν ακουγόταν άλλοτε ως ευχή και άλλοτε ως πολιτική πρόταση διά στόματος πρασίνων η έκφραση της ανάγκης να αλλάξει «το συντομότερο δυνατό» η σύνθεση του οικονομικού επιτελείου. Εξέλιξη η οποία διατηρεί σε υψηλότατο επίπεδο την αβεβαιότητα αναφορικά με τη στάση των βουλευτών στις επικείμενες κρισιμότατες ψηφοφορίες (για το Μεσοπρόθεσμο και τους μετέπειτα εκτελεστικούς αυτού νόμους).
Την ίδια ώρα στην Ολομέλεια και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έστρεφε τα πυρά του κατά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο για «κολεγιόπαιδο χωρίς κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, χωρίς πείρα της αγοράς και χωρίς να έχει υπογράψει ένα γραμμάτιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα