Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Αμφιλεγόμενες χρεώσεις από τις τράπεζες»

Την εμφάνιση πλήθους αμφιλεγόμενων χρεώσεων από μέρους των τραπεζών, διαπιστώνει το τελευταίο, ιδίως, χρονικό διάστημα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όπως αναφέρεται σε απάντηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Β. Κεγκέρογλου, σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στην Βουλή από τον πρόεδρο και Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα «Συνεχίζονται οι αυθαίρετες επιβαρύνσεις των τραπεζών».
Ενδεικτικά, στην απάντηση αναφέρονται χρεώσεις όπως η επιβολή μηνιαίων «εξόδων καθυστέρησης», «έξοδα» δηλαδή που επιβάλλονται για την περίπτωση καθυστέρησης πέραν των τόκων υπερημερίας, η χρέωση εξόδων επικοινωνίας, η χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και εάν πρόκειται για αίτημα

προεξόφλησης του δανείου, η χρέωση λειτουργικών εξόδων της τράπεζας, η χρέωση υποτιθέμενων δαπανών της τράπεζας που ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται με δαπάνες προς τρίτους κλπ.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει το κύρος και τη νομιμότητα των πρακτικών αυτών, ιδίως υπό το πρίσμα των διατάξεων του Ν. 2251/1994 και έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την τήρηση της νομοθεσίας αυτής και την κυρωτική αντιμετώπιση των παραβιάσεων αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα