Σελίδες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αλλαγές μέχρι τα τέλη του μήνα για τα επιδόματα

Αυστηρά θα γίνουν τα κριτήρια για τη χορήγηση επιδομάτων από ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμούς, με στόχο τη μείωση της δαπάνης κατά 661 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των δικαιούχων, με τις αλλαγές να κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:
- Επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα που χορηγούν τα ταμεία (π.χ. πολυτεκνικά επιδόματα) αλλά και στις παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας (στεγαστικά προγράμματα, κοινωνικός τουρισμός κ.α.). Μάλιστα αναμένεται να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια.
Η αρχή γίνεται από το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), όπου στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προβλέπονται αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγησή του.

- Καθιέρωση αυστηρότερων προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Συγκεκριμένα αναμένεται να αυξηθεί ο χρόνος που απαιτείται για την καταβολή του επιδόματος, με χαμένους κυρίως τους εποχικά εργαζόμενους.
Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και άλλα κριτήρια για τη διάρκεια της επιδότησης (όπως για παράδειγμα το κατά πόσο ο εργαζόμενος έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν).
Παράλληλα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα γίνεται αναφορά στον εξορθολογισμό και την αξιολόγηση των κοινωνικών προγραμμάτων, με στόχο την εξοικονόμηση 760 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα