Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Στόχος η ανάπτυξη στις Περιφέρειες

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε την Τετάρτη (6/7) με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ντόρα Μπακογιάννη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τζιτζικώστα για την ενημέρωση. Η παρουσία μου σήμερα εδώ, έχει σαν στόχο να καταθέσω την αγωνία και τον προβληματισμό της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την πορεία του ΕΣΠΑ και στην Περιφέρεια Μακεδονίας, αλλά και ευρύτερα. Το ΕΣΠΑ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και πόσο μάλλον για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, διότι είναι η μόνη δυνατότητα να πέσουν χρήματα στην αγορά άμεσα, με συγκεκριμένα έργα, χρήματα ευρωπαϊκά, τα οποία όμως πρέπει να έχουν ένα αναπτυξιακό όφελος για ολόκληρη την περιοχή.
Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Και επειδή και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στις Βρυξέλλες, που έχουν τη βασική ευθύνη παρακολούθησης των έργων αυτών, αλλά και εμάς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο σωστός επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ, πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τις αιρετές Περιφέρειες πολύ περισσότερο από ότι κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.

Η αιρετή Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τι έχει αναπτυξιακό όφελος συγκεκριμένο σε κάθε περιοχή. Πως δηλαδή μπορεί να πολλαπλασιαστεί το όφελος από τα χρήματα που θα υπάρξουν. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα είμαστε σε μία ανοιχτή γραμμή με την περιφέρεια Μακεδονίας, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις προτάσεις τις οποίες εκείνη θα καταθέσει και ταυτόχρονα να κυνηγήσουμε, να μου επιτρέψετε μία μη πολιτική έκφραση, όσο μπορούμε παραπάνω τη γρήγορη και σωστή απορρόφηση των χρημάτων αυτών».
Δημοσιογράφος: Βλέπουμε τελευταία, γίνονται πάρα πολλές επιθέσεις κατά υπουργών και βουλευτών. Θέλω να το σχολιάσετε, όπως και όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Ντόρα Μπακογιάννη: Με ξέρετε χρόνια, δεν μασάω τα λόγια μου. Καταδικάζω αυτές τις επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται. Επειδή ξέρω πάρα πολύ καλά ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν γίνονται από αυθόρμητους πολίτες οι οποίοι κατά τύχη βρίσκονται όταν κάποιος έχει μία ανακοινωμένη και γνωστή ομιλία ή είναι σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο, θεωρώ ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διότι αυτό ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.
Δημοσιογράφος: Το ναυάγιο για τη συναίνεση που το αποδίδεται; Στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Κοιτάξτε, πιστεύω ότι και οι δύο αρχηγοί των τέως μεγάλων κομμάτων, δεν έχουν καταλάβει τις ευθύνες τους. Δεν έχουν καταλάβει που βρισκόμαστε, δεν έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής και ότι κανένας, μα κανένας, δεν έχει το δικαίωμα τέτοιες ημέρες να κοιτάζει το δικό του μαγαζάκι και να μην κοιτάζει το εθνικό όφελος. Εμείς κατά τρόπο κουραστικό επιμένουμε ότι μία είναι η λύση αυτή τη στιγμή: Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Το πρόγραμμα και οι δυσκολίες είναι τέτοιες που κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Χρειάζεται λοιπόν να ενώσουμε δυνάμεις. Ως Έλληνες και στην ιστορία μας έχουμε αποδείξει ότι όποτε επιτρέπαμε στον εαυτό μας τον αλληλοσκοτωμό πληρώσαμε το τίμημα πάρα πολύ ακριβά και όποτε ενώσαμε δυνάμεις κάναμε θαύματα.
Δημοσιογράφος: Δηλώσατε ότι δυόμιση υπουργοί στηρίζουν το μνημόνιο. Αυτή τη στιγμή που έχει αλλάξει η κυβέρνηση έχει αυξηθεί αυτός ο αριθμός;
Ντόρα Μπακογιάννη: Έχει αυξηθεί, ναι. Νομίζω πως έχει πάει στους πέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα