Σελίδες

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Φιλιατρά: Με συναυλία «κλείνουν» τα Βλαχέρνια

Με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «Ο Απόλλων» και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα «κλείσουν» απόψε, στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, οι τριήμερες εκδηλώσεις των Βλαχερνίων – της 10ης Συνάντησης Φιλαρμονικών! Οι εκδηλώσεις, που αποτελούν το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων και των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής με συναυλία της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Καλαμάτας και συνεχίστηκαν χθες βράδυ με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονική Πύλου - Νέστορος.
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην εκκλησία της Βλαχέρνας, που βρίσκεται στο ομώνυμο Πάρκο, τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός για τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στον εσπερινό και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η συναυλία της πρώτης μέρας και εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική, να ταξιδέψουν στο χρόνο και να απολαύσουν τις υπέροχες μελωδίες!
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μιλώντας στο «Θ», σημείωσε: «Η γιορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας πάντοτε είχε μια λαμπρότητα και ένα συμβολισμό. Συμβόλιζε το σήμερα με την παράδοση της βυζαντινής μας ιστορίας! Άρα, εκτός από το θρησκευτικό μήνυμα, εκπέμπεται και ένα εθνικό – πατριωτικό μήνυμα. Με αφορμή αυτή τη γιορτή, διοργανώνονται εδώ πολιτιστικές εκδηλώσεις με ποιοτικό χαρακτήρα και είναι ταυτισμένες με την ιστορία που έχει η πόλη στο όνομα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, που έχει ιδρυθεί από το 1926. Παράδοση με τη Φιλαρμονική και συναντήσεις Φιλαρμονικών».
Με τη σειρά της η δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την επανέναρξη αυτών των εκδηλώσεων, που βέβαια έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’70. Φέτος ολοκληρώνουμε τον κύκλο όπως τον είχαμε ξεκινήσει, με την παρουσία των τοπικών Φιλαρμονικών. Θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα του κοινού στον πολιτισμό που παράγουμε εμείς οι ίδιοι και είναι πολύ σημαντικό να τον στηρίξουμε αυτή την ώρα που η οικονομική κρίση θα αναγκάσει πολύ κόσμο να αφήσει πράγματα που αγαπάει. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα σχήματα, στους Συλλόγους, τις Φιλαρμονικές και να στηρίξουμε τον πολιτισμό!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

5 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2011

    Ο κόσμος καίγεται και οτο κολλιεικο φωτογραφίζεται για το νεγάλο έργο της Δημαρχοντίας του τις συναυλίες στα βλαχέρνια
    στην πλατεία μας στα φιλιατρά.
    κόφτε γιατί ο κόσμος θα πάρει τα παλούκια και οι ντομάτες και τα αγγούρια είναι φτηνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 05, 2011

    Μπράβο Κόλλια δημαρχάραμας που μας φαίρνεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην φτωχοπατρίδαμας τα Φιλιατρά.
    Ποιος περίμενε ο Δήμαρχός μας να μας φαίρνει με την Κα Παντελάκη τους κουλτουριαραίους στην Πλατεία και αντί να μαζεύουν κόσμο να αδειάζει
    η πλατεία.
    άντε στην υγειά μας αδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουλίου 05, 2011

    Ποιά είναι πιό ωραία? Η Αθηνά ή η Βιβή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΙουλίου 05, 2011

    Ρε παιδιά από την φωτογραφία λύπει ο Μανταλος με την στολή.
    Φαίνεται καίει τα φλάς και δεν βγάζει φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΙουλίου 05, 2011

    ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΨΗΦΙΖΩ ΒΙΒΗ
    ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΨΗΦΙΖΩ ΑΘΗΝΑ
    ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ...ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΩ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα