Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Μεσσηνίας: Βασικός στόχος η πάταξη της παραμεσιτείας

Η πάταξη της παραμεσιτείας είναι από τα πρώτα πράγματα στα οποία δίνει βαρύτητα ο νεοσύστατος Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Μεσσηνίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημοσθένης Αθανασόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Σπυρόπουλος, Κανέλλα Νταή και Διονύσης Μπιρμπίλης μιλώντας στην "Ε" είπαν ότι ο πρώτος και κυριότερος λόγος που οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου ήταν οι παραμεσίτες, ενώ τόνισαν πως ο σύλλογος στοχεύει να επιλύσει σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των μεσιτών και αφορούν τις συναλλαγές με τους εντολείς τους. Επίσης στους πρωταρχικούς στόχους του συλλόγου, όπως είπαν, είναι να διαφυλάξει τόσο τα συμφέροντα των μεσιτών όσο και των εντολέων τους.Ο Δημοσθένης Αθανασόπουλος τόνισε πως κάνουν μεγάλη ζημιά στον κλάδο οι παραμεσίτες και σημείωσε ότι για να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζεται να ρυθμιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη. Ξεκαθάρισε δε ότι ο σύλλογος προτίθεται να κυνηγήσει τους παραμεσίτες κινώντας νομικά μέσα εναντίον τους.

"Εχουν το θράσος ακόμη και να τηλεφωνούν σε πελάτες ή να ανακατεύονται σε δουλειές δικές μας", είπε χαρακτηριστικά για τους παραμεσίτες εστιάζοντας στη δυσφήμηση του χώρου εξαιτίας αυτών των ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν τις γνώσεις να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες. Εξήγησε επίσης ότι με την ίδρυση του συλλόγου θέλουν να καταπολεμήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά και "να μπορούν οι πωλητές ή οι αγοραστές να απευθυνθούν κάπου - είτε θέλουν να εκφράσουν παράπονα είτε να θέσουν κάποιο ερώτημα, να ξέρουν ότι υπάρχει ένας φορέας όπου μπορούν να απευθυνθούν και να ζητήσουν μια γνώμη, μια ευθύνη".
Ο Γιάννης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην πληγή της παραμεσιτείας χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, καθώς "κάποιοι άνθρωποι χωρίς να έχουν την άδεια ή την ικανότητα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες μπαίνουν στο μεσιτικό χώρο". Και εξήγησε ότι "δημιουργούν πρόβλημα και σε εμάς από άποψη αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και στους πελάτες αφού δεν είναι γνώστες του αντικειμένου και της αγοράς, με αποτέλεσμα μέσα από αυτήν την λάθος αντιμετώπιση προς τον πελάτη να δημιουργείται μια κακή εικόνα του ίδιου του επαγγέλματος προς τους τρίτους και εμείς να χάνουμε πολύτιμη δουλειά". Μέσα λοιπόν στους στόχους του συλλόγου "είναι να προσφέρονται καλές υπηρεσίες και σε αυτό θα συμβάλει και το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και θέτει όρους και προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη". Επίσης τόνισε ότι "υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες μεσίτες που ενδιαφέρονται για το προϊόν και τις υπηρεσίες τους", γι΄αυτό και είναι σημαντικό "ο μεσίτης σαν επάγγελμα να αποκτήσει το καλό όνομα που θα έπρεπε να έχει".
Η Κανέλλα Νταή εκτός από την παραμεσιτεία αναφέρθηκε και στις λάθος συμπεριφορές των εντολέων τους οι οποίοι "έρχονται και ζητάνε εκτίμηση ακινήτου είτε τηλεφωνικά είτε από κοντά για να δουν την τιμή και να πάνε να το πουλήσουν μόνοι τους". Και τόνισε ότι ο σύλλογος έρχεται για να προφυλάξει και τα συμφέροντα των ίδιων των μεσιτών. Επίσης αναφέρθηκε στην θετική αντιμετώπιση του κόσμου που όπως είπε "αισθάνεται σιγουριά γιατί έχει έναν επίσημο φορέα για να απευθυνθεί" και πρόσθεσε ότι "ο σύλλογος εξασφαλίζει λόγο στην Ομοσπονδία, θα μπορούμε επίσης να παίρνουμε επιδοτήσεις και να κάνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια".
Ο Διονύσης Μπιρμπίλης τόνισε πόσο σημαντική είναι για το χώρο η πάταξη της παραμεσιτείας. Είπε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο που προωθείται για τους όρους και τις προϋποθέσεις της άσκησης του επαγγέλματος του μεσίτη θα λυθούν πολλά προβλήματα στο χώρο. "Στην Καλαμάτα μπορεί ο καθένας αύριο το πρωί να γίνει μεσίτης και αυτό πρέπει να σταματήσει", τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να διαφυλαχθούν τόσο τα συμφέροντα των μεσιτών όσο και των εντολέων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα