Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σταθμός ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά

Χθες τα εγκαίνια με διαβεβαιώσεις για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Συγκίνηση, ικανοποίηση και χαρά είναι τα συναισθήματα που κυριάρχησαν χθες το πρωί στα Φιλιατρά στα εγκαίνια του Σταθμού του ΕΚΑΒ. Μια ιδιαίτερα θετική και σημαντική εξέλιξη, που ήρθε με την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας και δέσμευσης της διοίκησης του ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο καλός συμπατριώτης, από την Κυπαρισσία, γιατρός Τάκης Κορμάς. Ο τελευταίος με μεθοδικότητα και επιμονή προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ στο χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Ο σταθμός του ΕΚΑΒ ξεκίνησε τη λειτουργία του την περασμένη Παρασκευή παρέχοντας 24ώρη κάλυψη στα επείγοντα περιστατικά, ενώ διαρκής στόχος είναι η ενίσχυσή του με
πληρώματα και ασθενοφόρα.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του στο Σταθμό και το προσωπικό του.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννη Ροτζιώκος αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει με τον αντιπρόεδρο Τάκη Κορμά και την επιμονή και προσπάθεια που κατέβαλλε για τη λειτουργία του Σταθμού στα Φιλιατρά. Ακόμη, σημείωσε πως στόχος τους είναι η αξιοπρέπεια, η αξιοπιστία και οι διαφάνεια στις διαδικασίες και τις λειτουργίες του ΕΚΑΒ, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία του Σταθμού για την περιοχή και πρόσθεσε πως στόχος είναι η ενίσχυσή του.
Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, εμφανώς συγκινημένος αφού βρισκόταν στον τόπο του και είχε καταφέρει να προσφέρει, από το δικό του μετερίζι, στους συμπατριώτες του με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνεργασία, σημειώνοντας: «Με αυτόν το δεύτερο Σταθμό καλύπτουμε την περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας».
Επίσης, αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς άξονες λειτουργίας του ΕΚΑΒ, που είναι «η άμεση πρόσβαση στο σημείο του συμβάντος, η ποιοτική και σωστή παροχή πρώτων βοηθειών και η ασφαλής διακομιδή του ασθενούς στον υγειονομικό σχηματισμό αναφοράς που για εμάς, εδώ, είναι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. [...] Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με την έλευση του ΕΚΑΒ ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται! [...] Το ΕΚΑΒ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας, σε πρώτη φάση, τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας. Θα διακομίζονται περιστατικά μέχρι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ο υγειονομικός πυλώνας της περιοχής. Εκεί είναι το σημείο αναφοράς το δικό μας. Το ΕΚΑΒ θα πηγαίνει τα περιστατικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αν κρίνουν οι γιατροί και το νοσοκομείο ότι πρέπει να διακομιστούν, θα διακομίζονται με ιδία μέσα. Το λέω αυτό για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις. Το ΕΚΑΒ δε θα διακομίζει πουθενά αλλού, μέχρι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».
Και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε! Πάμε καλά!».
Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο διοικητής της 6ης Δ.Υ.Πε Πάνος Γκούμας, ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Μπόζος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενέκρινε την προμήθεια 31 ασθενοφόρων τύπου «Β» για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Η δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2.170.000 ευρώ.
Όλοι τους τόνισαν την αξία και τη σημασία του Σταθμού του ΕΚΑΒ και παράλληλα διαβεβαίωσαν με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πως «το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται και θα αγωνιστούν για την ανάπτυξη - αναβάθμισή του».
Ακολούθως, στην είσοδο του κτηρίου που στεγάζεται ο Σταθμός του ΕΚΑΒ έγινε η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας και ακολούθησε περιήγηση στο χώρο και αγιασμός.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 10, 2011

    ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΠΡΩΞΙΜΟ!!!!!!!
    ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!
    ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα