Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συμβασιούχοι Δήμου Τριφυλίας: Διεκδικούν δικαστικώς χρήματα και ένσημα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Τριφυλίας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους δύο, περίπου, μηνών.
Μετά το άδοξο τέλος της παράτασης των συμβάσεών τους, παρά τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αλλά κατά την ερμηνεία αυτής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και διευθύντριας τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών, οι 91 συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο και ξανά στην ανεργία, όταν την Παρασκευή 24 Ιουνίου ο δήμαρχος Τριφυλίας υπέγραψε τις απολύσεις τους, αδυνατώντας να δώσει ο ίδιος λύση.

Ωστόσο, οι συμβασιούχοι, μετά την έκδοση της ΚΥΑ (στις 29 Απριλίου) για την παράταση της μερικής απασχόλησης μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών, συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Τριφυλίας και την τοπική κοινωνία, ολόκληρο το μήνα Μάιο και μέχρι το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου που απολύθηκαν. Μάλιστα, ο δήμαρχος Τριφυλίας υπέγραψε και εξέδωσε σχετική διαπιστωτική πράξη για τους 91 συμβασιούχους μερικής απασχόλησης,

σύμφωνα με την οποία διαπιστωνόταν ότι από 1η-5-2011 παρατάθηκαν αυτοδικαίως μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών απασχόλησης οι συμβάσεις τους! Για το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 24η Ιουνίου, οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, από τα δεδουλευμένα τους, που ουδείς αμφισβητεί, επειδή ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Καλαμάτα δε θεώρησε τα εντάλματα πληρωμής τους (για το μήνα Μάιο) στις αρχές Ιουνίου. Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης και τη συνέχιση της εργασίας τους, σύμφωνα με την ΚΥΑ της παράτασης, και παρά τις παρεμβάσεις στο υπουργείο για τροποποίηση της εκδοθείσας ΚΥΑ ή έκδοση νέας που να τους καλύπτει και αυτούς, καθώς και χιλιάδες συμβασιούχους σε όλη τη χώρα, λύση, δυστυχώς, δε δόθηκε. Έτσι οι συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς δουλειά και με τον προγραμματισμό τους να ανατρέπεται και τη ζωή τους να αναστατώνεται.
Χθες το μεσημέρι απολυμένοι συμβασιούχοι είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον οποίο και ενημέρωσαν για την απόφασή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, τα δεδουλευμένα τους των 2 μηνών, καθώς και τα ένσημά τους για αυτούς τους δύο μήνες (Μάιο και Ιούνιο). Ο κ. Κόλλιας τούς είπε πως έστειλε ξανά τα εντάλματα πληρωμής στο Ε.Σ. για θεώρηση και θα τους ενημερώσει για το τι, τελικά, θα γίνει αυτή τη φορά. Τους επεσήμανε, δε, πως κατανοεί τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους στη Δικαιοσύνη και πως ο ίδιος ο Δήμος βεβαιώνει ότι εργάστηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ακόμη, ανέφερε πως για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει, αν υπάρξει, στο θέμα της παράτασης από το υπουργείο, θα ενημερωθούν άμεσα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα