Σελίδες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μαραθόπολη : «Ανατίναξαν» φέτος τον Ιούδα!

Το κάψιμο του Ιούδα, έθιμο από τον προηγούμενο αιώνα, με ελαφρά παραλλαγή την «ανατίναξή» του, αναβίωσε και φέτος, την Κυριακή του Πάσχα, στη Μαραθόπολη Τριφυλίας!
Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, οι νέες και οι νέοι του χωριού τίμησαν το έθιμο και κράτησαν ζωντανή τη λαϊκή παράδοση, εντυπωσιάζοντας, μάλιστα, τους επισκέπτες! Μετά την Ακολουθία της Αγάπης, που τελέστηκε το απόγευμα, ντόπιοι και επισκέπτες κατευθύνθηκαν στην ακτή και απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα της ανατίναξης του Ιούδα από τρεις πολύ δυνατές κροτίδες. Όλοι τους το ευχαριστήθηκαν, ενώ με το θερμό τους χειροκρότημα συνεχάρησαν τη νεολαία του χωριού για την αναβίωση του εθίμου.

Μάλιστα, μαζί με τις αναστάσιμες ευχές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με ακόμη περισσότερο κόσμο και πολλές ακόμη υπέροχες εκπλήξεις! Ο δε πρόεδρος της Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, πάντα δίπλα στη νεολαία και τους δραστήριους κατοίκους, ευχαρίστησε όλους (και τα παιδιά και τους κατοίκους και τους επισκέπτες) για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην αναβίωση του δρώμενου.Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα